header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Миро Рајлић: Злостављање потврђено
Миро Рајлић: Злостављање потврђено Штампај Е-пошта
понедељак, 13 мај 2019
          Почетком маја је Окружни суд у Љубљани донио пресуду о мобингу односно злостављању свештеника Жељка Лубарде и његове породице од стране митрополита Порфирија. Шта би то могло да значи осим велику срамоту за одговорне у митрополији који заташкавају девијантне појаве у митрополији, крађу црквено-народног новца, злостављање свештеника Лубарде и његове четворо малољетне дјечице.

Већ раније донесена пресуда Суда о условној затворској казни због крађе смијешних 37 000 е иако се говори о више стотина хиљада еура украденог новца није наишла на било какву реакцију осим заташкавања ни митрополије а камоли Патријаршије, иако су итекако упознати са случајем,,конзеквенце је сносио само свештеник Лубарда и његова породица.

И сам Окружни суд је срамотну пресуду  вратио на поновну процедуру тако да је за очекивати да пресуда не буде више условна него и затворска казна за оног кога  директно штити митрополит.

Обесправљени и деградирани, а по судској пресуди и злостављени Жељко Лубарда спрема правну битку због злостављања против митрополита Порфирија.

Обзиром на све не очекује се реакција из Загреба или Београда, најлакше је нојевски забити главу у пијесак и правити се "Тоша". О оставци или смјени одговорних за ову лакрдију и срамоту нема ни духа ни слуха.

О угледу наше СПЦ и стања у митрополији се брину као о лањскем снијегу. До кад?

Опрости ми Боже ако гријешим.

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( уторак, 14 мај 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.