header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Нови скандал у Београдској патријаршији – волшебно нестао један пасус из саборског саопштења Штампај Е-пошта
недеља, 19 мај 2019

 Пролећно заседање СА Сабора СПЦ јуче је завршено у згради Патријаршије у Београду. По већ деценијском обичају, званично саборско саопштење за јавност написао је доживотни портпарол Београдске патријаршије епископ бачки Иринеј Буловић. Међутим, како „Борба за веру“ сазнаје из својих извора у врху СПЦ, аутентична верзија саборског саопштења неће угледати светлост дана, јер је један од кључних пасуса у њему, који се односио на „покајање“ самопроглашеног мајмуна Максима, на  волешебан начин нестао.

             Тај пасус је гласио:

"Епископ западноамерички Максим је изразио жаљење због своје несмотрене и непримерене изјаве у једном интервјуу да је Свети Сава на неканонски начин издејствовао аутокефалију Српске Цркве. Та изјава је многе саблазнила. Изјавио је пред Сабором да прихвата да је Свети Сава поступио беспрекорно, по светим канонима, приликом стицања аутокефалије и, најзад, затражио и добио опроштај од Сабора"

Цитирани пасус је, као што рекосмо, данас напросто ишчезао. Остаје енигма да ли га је Буловић сам избрисао, или га је уклонио Максим уз помоћ ЦИА-е и Фанара.

Углавном, добро упућени знају да овај случај није преседан, и да ово није први пут (а, вероватно, ни последњи) да се Максим бави фалсификатима.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 20 мај 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.