header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Ракита и његове лажи
Ракита и његове лажи Штампај Е-пошта
понедељак, 20 мај 2019

 Ни сами не можемо да верујемо оно што видимо својим очима и што чујемо својим ушима када је везано за Атанасија Ракиту. Лицемерство и безобразлук, искључујући његов порок алкохол, су му на првом месту. Бог да ми опрости, али много пута смо се питали да ли он верује у Бога?

          Знајући добро да Ракита и његови "службеници", као и већина клира Српске цркве, почев од патријарха, преко владика и свештеника па до мирјана редовно читају и прате сајт БОРБА ЗА ВЕРУ, принуђени смо да му се овако јавно обратимо. Јер јавност треба да зна, па да кренемо редом:

Драги наш Атанасије Ракита,

Не можемо да те назовемо владиком, кад те скоро нико у епархији Милешевској не сматра епископом. Ти си за нас био и остао Атанасије Ракија и такав ћеш остати забележен у историји. Не можемо да те сматрамо епископом кад пијан долазиш у цркве. Уместо да нас поучиш нечему и охрабриш, да нам протумачиш Свето Писмо, ти причаш неке глупости које везе са везом немају. Твоје беседе су нула. За тебе је Литургија и литија једна молитвена тачка. Ти ако си главни циркузант, црква Христова није циркус. Циркус је америчка амбасада, па ти то код њих тако говори, а не на црквеном прагу храма Светог Василија Острошког у Пријепољу. Ради јавност да појаснимо. Ракита је опет био пијан, знам да то није ништа ново. И то сада на празник Светог Василија Острошког, када је гост био епископ Митрофан Кодић. По завршетку Литургије и литије, верни народ се вратио у Саборни храм и уследила је опет циркусну представу где Ракита није знао ни коју икону треба поклонити владики Митрофану, говори да је у питању икона Светог Василија Острошког, а они икона Светог Саве, ни ко је кум ове славе, не зна име човеку и да ли му се треба захвалити. Да не би оца Игора Ерића који га је из минуте у минуту исправљао ко зна шта би се десило и како би се све ово завршило. И на крају, Атанасије Ракита се обраћа нама верницима: "молитвена тачка је закључена и сада певајмо". Све ово су забележили камере локалне Пријепољске телевизије. Снимак је на следећем линку:

https://www.youtube.com/watch?v=5km0MJWkWLA

Даље. Чујемо да си се бунио на овом Сабору само тако. Покушао си да се опереш од праве истине, јер знајући добро да је напад најбоља одбрана. Па си кренуо са буком и галамом. Па драги Ракита, ми који те скоро сваки дан виђамо, ми знамо какав став и наступ имаш према нама верницима. Оптужујеш владику Филарета и др Војислава Шешеља да ти преписују, да су измислили да имаш жену и децу. Сви знају ко је Александра Јуришић и знамо како се десила ваша љубав на Катедри за патрологије на Богословском факултету у Београду. Једини је др Шешељ то јавно изнео у јавност на националној телевизији и позвао те да га тужиш ако мислиш да он износи лажи. И што ниси покушао да решиш тај проблем ту "лаж" коју ти кажеш да су је измислили и теби прилепили. Па нисмо ми толико глупи и неписмени драги Ракита, свестан си ти последица.

Видимо оптужујеш исто владику Филарета да је он отерао оца Павла Пајића. А ти си врло добро свестан и одлично знаш зашто је отац Павле отишао из Епархије милешевске. Све више и више те напушта монаштво, да ли си се запитао због чега то? Отац Павле је отишао због притиска са твоје стране јер није желео да уходи и да прати владику Филарета и да се према њему оштро и дрско понаша, баш онако како си ти то од њега тражио. Има тај човек и мало људскости, за разлику од тебе. Ако отац Павле буде желео и ако будемо добили његово одобрење, опет ћемо се овако јавно обратити са његовом мејл адресом или телефонским бројем, па нека му се народ обрати и нека добије тачан одговор, и да демантују те твоје лажи.

Ниси рекао патријарху и епископима да си дошао у оштар сукоб са игуманијом, сестринством и духовником манастира Милешеве. Највећим и најбројнијим манастиром у нашој епархији, стубом Милешевске епархије. То си покушао да прећутиш. Све више и више те монаштво напушта. Седи за сто, па узми папир и оловку и види колико је отишло и колико је манастира под кључем. Овај твој потрчко, отац Теофил што је на задатку да прати и шпијунира владику Филарета и теби извештај подноси опслужује три манастира. Из Прибојске Бање долази у Дубницу и на Водену пољану, а за време владике Филарета у ова три манастира је било 5 монаха, а сада само један. Мислим да је ово јасна слика у какву нас пропаст гураш.

Тражиш од Сабора да изместе владику Филарета из Милешевске епархије. Смета ти човек који је изгањао, обновио и у власништву СПЦ увео зграду где живиш и где се опијаш и где ти је жена Александра и шурак Зоран фиктивно запослени. Па нисмо ми толико глупи и слепи црни Ракита. А да не говоримо шта је владика Филарет изградио и обновио, колико цркава и манастира,  парохијских домова и конака. И такав човек теби смета. Знај добро, ти нама не требаш, ни ти ни твоји ментори из америчке амбасаде. Али ако се шта деси владики Филарету или ако оде са наших крајева, моментално можеш и ти да купиш своје флаше и чаше и да идеш из нашег Пријепоља. Има да се подигне и кука и мотика.

Толико од нас.

Т.Ј. Пријепоље

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 20 мај 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.