header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Заборављен злочин на ергели Борике
Заборављен злочин на ергели Борике Штампај Е-пошта
субота, 25 мај 2019

 Помаже Бог, браћо!

Ево нађох један чланак, веома интересантан. Наиме, један од најкрвавијих усташких покоља се десио на Младенце 42. године кад је црна усташка легија са Јуром Францетићем, Србе с Романијског платоа и дринских стјерала на Дрину, а онда поклала преко 6000, а по неким изворима и преко 10000 жена, нејачи, старих.

           Том злочину претходила су 2 комунистичка злочина, који су јединим истинским заштитницима Срба и Православља, четницима саломили крила на подручју Бирча и Романије.

Први злочин је овај http://058.ba/2019/05/zaboravljeni-zlocin-na-ergeli-borike/ о коме се мало зна, и некад се није смјело ни причати, а други злочин је злочин Родољуба Чолаковића и комуниста који су од усташа у Рогатици добили оружје да сачекају мајора Дангића на Гласинцу, који је пошао да на гласиначком пољу сретне црну легију и спречи јој продирање према Рогатици. Обзиром да је неочекивано добио ударац од комуњара са бока (јер су у то време комуњаре, као фол били заједно са четницима, и наворно борили се против усташа, а сад је очигледно да су само шпијунирали четнике) мајор Дангић се повукао и усташе су дошле до Дрине и направили геноцид.

Још једна потврда да су усташе и комунисти служили једноме газди.

Александар Јовић

Последњи пут ажурирано ( субота, 25 мај 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.