header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow О Лаврентијевом заменику свештенику Мирку Вилотићу
О Лаврентијевом заменику свештенику Мирку Вилотићу Штампај Е-пошта
понедељак, 03 јун 2019

Поводом ситуације у Епархији шабачкој о којој је извештавао ваш сајт, желео бих да као „вечити“ кандидат за парохију у овој Епархији појасним неке чињенице.

          Наиме, све што је ваш сајт објављивао је тачно, али има ту и удела људи који су само спорадично поменути у досадашњим информацијама и писмима која су долазила из шабачке Епархије. Један о кључних људи је свештеник Мирко Вилотић, архијерејски заменик владике Лаврентија. Тачно је да га је поставио Љуба Ранковић и тачно је да је под његовим утицајем нанео  велико зло људима, али о. Мирку наређује и неко други, а то није  владика Лаврентије, а сви добро знају ко је! Нико не може да дође код владике Лаврентија на разговор, а да њему не присуствује о. Мирко. Он увек прави неки увод и наводи у ком правцу треба да иде прича. Из свог искуства вам могу изнети, а и из искуства мојих колега који чекају рукоположење да нас је о. Мирко слагао барем по 5, 6 пута што се тиче рукоположења и парохија. Ево и сада се упражњава парохија у Слепчевићу и неколико десетина молби је стигло (парохија је мања) и позивани смо на разговор, а већ се зна ко ће добити и по којој шеми. Поражавајуће је и понижавајуће да у нашој епархији парохије искључиво добијају намеснички синови, па потом свештенички синови, а како се сада прича и намеснички зетови. Нама се постављају неки услови: те богословија, те мастер, те нека листа...А последњи двојица који су добили парохије су људи који имају само богословије. Замислите у епархији у којој сви вероучитељи имају факултете, о. Мирко кумује и пресуђује да се парохије дају двојици свештеничких синова који имају само богословију, а прошлости веома бурне, један је бацио и експлозивну направу на богословију!

Мислим да је све ово поражавајући, јер и сам отац Мирко је човек који није достојан да буде не заменик владике, него ни свештеник. Поуздано знам, а зна и епархија шабачка да је полагао испите на факултету на бубицу и како такав човек да одлучује о нама. Такође, групи студената је причао сам професор Лубардић да је свештеник Мирко Вилотић цео испит преписао од једног студента из Шапца, те их након великог притиска није процесуирао и послао на дисциплинску комисију. Занимљиво, тај студент је данас ђакон у Шапцу, лепо му се о. Мирко одужио.

Велике проблеме који су Епархији шабачко, он гура под тепих и у сарадњи са Љубом Ранковић штити доказане лопове и људе који су нанели немерљиву штету епархији шабачкој и довели скоро до смене Владике Лаврентија, а што је све извесније да ће се и догодити. Ипак, себе је добро наградио и дуплирао хонорар. И док он са огромном шабачком парохијом и хонораром и ко зна са још којим приходима, шаље свог сина на туристичке туре по Француској и Европи, ми се боримо за животну егзистенцију.

Нека нас још мало лаже у лице и нека нам се подсмева, али ствар је дошла до усијања.

Доста је свима Мирка, Љубе, Алексића. Једна од најбољих епархија СПЦ је уништена њиховим полтронисањем Владике Лаврентија. Ниједно зло није трајало до века!

Поздрав из Епархије шабачке!

Р.Ј.

 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
+ + +

Молимо наше цењене посетиоце да се помоле Богу за здравље и спасење душе раба Божијег Александра.

Уредништво

+ + +
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.