header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Радованче Селић: Ето шта нам је донело верско бескичмењаштво
Радованче Селић: Ето шта нам је донело верско бескичмењаштво Штампај Е-пошта
петак, 07 јун 2019

 Поштована браћо и сестре из Уредништва!

За оне који прате увођење новотарија у СПЦ од самог почетка, вест да је стари удбаш, папин прстенлија и "Црногорац" Амфилохије обукао у свештеничке одежде женску особу није никаква новост (овде:). Било је само питање дана када ће он то учинити. Пре равно 10 година, ви сте пренели вест да се на његовом новотарском сајту „Светигора“ појавио текст у коме се користи термин „презвитера“, што није ништа друго до „свештеница“. Ту појаву је наш највећи канониста Жељко Жугић Которанин -  канонски утемељено - разобличио (овде:).

          Али, сада не вреди кукати!

То што је бискуп Гргур увео жене у олтар и читао „Филиокве“ са папистима, и то што Игњатије пажаревачки руши иконостасе и прави новотарске „допојасне“, и што уместо фресака слика по црквама карикатуре, и то што учи студенте да је педерастија природна појава, и то што самопроглашени мајмун Максим пропагира мајмунологију у СПЦ, и то што самопроглашени екумениста и пацифиста Иринеј Гавриловић учествује у римокатоличкој процесији, пали свеће у јеврејској синагоги и шурује са разноразним јеретицима, уз саучесништво Иринеја Бачког, и што нас са куполе Храма Светог Саве Христос Пантократор благосиља знаком ђавољих рогова, и сво отпадништво у СПЦ, све је то последица зацарења бескичмењаштва међу нашим верницама.

Бог нам даје по (не)вери нашој!

Уместо ревнитеља, ми имамо бескичмењаке и мекушце (част изузецима)!

Шта је требало урадити, или шта треба урадити?

Треба учинити макар оно што је на почетку борбе против новотарија саветовао отац Симеон Рукумијски (па се касније и он ућутао, незнано зашто) – да, по угледу на руске бабушке, када прилазимо епископима – отпадницима, по благослов, да пољубимо крст, а да њихове погане руке не љубимо, већ да на њих пљујемо!

Такође, да на свакој Лигургији где они служе узвикујемо „Анаксиос“, „недостојни“!

Да тим разбојницима, лоповима и страним агентима, убаченим да нам руше Цркву, утерамо страх у кости, да не смеју да зађу међу народ, плашећи се ко ће и одакле да им пљуне на руку!

Али, догодило се нешто друго.

Неко је смишљено у СПЦ посејао семе папистичког учења, како у Цркви, тобоже, постоје два сталежа, клирици -  (привелеговани) "патрицији" и верници - (бесправни) "плебејци";  да ти плебејци не смеју да се противе ни у чему клиру, да у свему треба да буду послушни, да су они ту само зато да на Лигургији кажу „Амин“, да се „то њих не тиче“, да ће „попови и владике за то одговарати“, итд, итс... А овим, од раније феминизараним Србима то је добро дошло. Кукавички су оставили своје храмове на (не)милост новотарцима, и нашли „уточиште“ у неким манастирима, односно сакрили се иза појединих духовника (а то што ти духовници ћуте и не саветују мушке и женске побегуље да се врате у своје цркве и боре тамо против новотарија, то је тек посебна прича).

Мафијаш Мило Ђукановић и удбаш Амфилохије Радовић

Има још једна битна ствар.

Амфилохије, а исто и Атанасије Јевтић, бискуп Гргур и слични, који нису држављани Републике Србије, већ других држава, - у којима су мањи од маковог зрна и не смеју ни да бекну, -  грлато, већ годинама, пљују по свакој српској власти.

Требало би урадити следеће: све битанге прерушене у епископске или свештеничке одежде, чије пљување по српским властима подсећа на лавеж керова са оне стране ограде, протерати као непожељне чим кроче на територију Србије!

Амфилохије језик нема пред највећим балканским мафијашем и антисрбином Ђукановићем, али зато пљује Вучића до миле воље!

Брбљиви Атанасије језик нема пред анационалним и криминалним властима у Републици Српској, али зато пљује по свакој власти у Србији!

То исто ради и самозвани бискуп Гргур.

Заправо, све њих би, скупа са самопроглашеним мајмуном Максимом и свом мајмунском парадом, као стране шпијуне, требало похапсити чим кроче у Србију. Али, за почетак би их требало протерати, па уколико се не опамете, правац у апсану!!!

И да се разумемо: ја сам изван сваке политике, ово што говорим нема везе са политиком нити са било којом партијом, већ је, искључиво, начелна ствар. Ко год моје речи другачије протумачи, нека зна да је злонамеран.

Дакле, да резимирамо.

Кад и ако будемо у прилици да сретнемо битангу Амфилохија, прићи му по благослов, а онда пољубити крст (ако га држи у руци), а на његову погану руку пљунути из све снаге!

То исто урадити потомцима мајмуна!

А такође и самопроглашеним бискупима, укључујући и зизиуласовца Игњатија!

Ах, да. Још једна битна напомена. Као Post skriptum.

Пре него што поступите по мом савету, одите до својих духовника и питајте их шта они о томе кажу. Да ли то смете да урадите. Одите, на пример, до оца Симеона у Рукумију или до оца Дионисија у Липовац или ко вам је већ духовник, па их питајте. А онда се јавите писмом на „Борбу за веру“ и реците шта су вам рекли. То што будете рекли, остаће тајна.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 09 јун 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.