header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Радованче Селић: Одговор брату Милошу (видео) Штампај Е-пошта
недеља, 09 јун 2019

 Брате Милоше,

То што си гађао јајетом новотараца Јована Шумадијског (овде:), ја бих ти од срца честитао, да касније ниси погазио свој храбри чин. Отишао си да тражиш опроштај од духовног порода Јудиног?! Због тога би требао да се покајеш и исповедиш! Јер не само да ниси одстојао своју борбу, већ си узео и благослов од расколника, човека који се литургијским новотаријама годинама противи одлукама Сабора СПЦ.

         На жалост, уместо ревнитеља, и ти си сада међу млакима (преумили су те, ред страха од полиције, ред новотарских лажи да си се огрешио), који би радије да изазову у Цркви раскол, некаквим засебним Сабором, него конкретним делима.

Да ти, или неко други, не би помослио и рекао како  се онај Радованче само буса у прса у виртуелном свету,  могу само да ти кажем да је Радованче (тамо где је позван) све проблеме са новотарским свештенством решавао и решио на добробит Цркве.

И баш је „фора“ да им пљунеш на руку, а не да их гађаш јајетом. Јер ћеш јајетом оскрнавити њихову мантију, која је њихов чин, а пљувањем ћеш „освештати“ поганог рушитеља Цркве!

И није никаква „фора“ да рушитељима Цркве викнеш „Анаксиос“, већ  је то мера и чин одређен Црквом. Као што се на рукоположењу и хиротонији достојност аминује са „Аксиос“, тако се недостојност одриче са „Анаксиос“.

 

Подсећање на почетак буне против новотарских дахија

Село Тулеж, месец јули 2006. :

Јован Силни се дере и тера са Литургије вернике који захтевају Службу по поретку Цркве

 Што се тиче оца Никодима Богосављевића, у томе се слажемо. Нека је њему Бог у помоћи, јер не зна шта ради.

А никакве засебне Саборе и одвајања неких епископа не треба чинити, јер „одвајање“ је раскол, а не дао Бог да ми будемо расколници.

Ми који исправно исповедамо веру и чувамо светопредањски богослужбени поредак, ми смо Црква.

А расколници су Игњатије Мидић, Иринеј Буловић, Амфилохије Радовић, Григорије Дурић, Иринеј Добријевић, Јован Младеновић, Порфирије, Андреј Ћилерџић, Максим Васиљевић и сви остали новотарци, јеретици, мајмунолики и њихови следбеници.

Од Бога ти ревност за веру и здравље тела и душе!

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 10 јун 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.