header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Наставак злочињења агента ЦИА-е и Фанара - епископа источноамеричког Иринеја (Мирка) Добријевића Штампај Е-пошта
понедељак, 10 јун 2019

 Кога где сврби, онде се и чеше“ каже премудра српска народна изрека.

Зато свако писмо и скоро свака проповед духовног злочинца Иринеја Добријевића почиње са: „љубљени у Христу“. Овај већ уходани шаблон фанариотских фраза о љубави само показује да се празним речима жели надоместити оно што највише недостаје у пустом срцу и посрнулој души епископа Иринеја. Тешко је рећи чега је, или кога је мање – да ли љубави или Христа, јер очигледно његова (зло)дела показују да нема ни једног ни другог.

            У најновијем таласу својих злодела епископ Иринеј је превазишао самога себе, јер је званично забранио српској деци из културно-уметничког друштва „Опанчићи“ да долазе у цркву, под изговором „ да би их сачувао немилих догађаја и непријатних ситуација“ услед проблема које је сам створио својом самовољом и незајажљивом жељом за влашћу и за новцем. У ствари, прави разлог је тај што је епископ Мирко (Иринеј) овим безумним наређењем покушао да изолује страдалног оца Живојина Јаковљевића, кога је неканонски и без икаквог разлога суспендовао са парохије забранивши му чинодејство, само зато што је савесно обављао своју свештеничку дужност и што није дозволио пљачку црквено-народног новца скупљеног за обнову изгорелог храма.  Док саборни храм Св. Саве у Њујорку још увек лежи у пепелу и згаришту, епископ Мирко купује вилу од скоро 2 милиона долара, па је још посегнуо и за парохијским новцем који је муком скупљен за обнову ове српске светиње. Међутим и овај пут Мирко је пуцао сам себи у ногу, јер је овакво наређење  само додатно распалило гнев и огорчење родитеља и верног народа, коју су више него икада решени да остану уз своју цркву и уз свог страдалног свештеника.

Иако сви одавно знају ко је Мирко Добријевић и какве „моралне квалитете“ поседује, ипак је до сада важио за срачунатог и одмереног „играча“ који у свакој речи и у сваком кораку гледа на последице. Али, морална (телесна) нечистота, обучена у пороке власти и среброљубља може човеку помрачити и најбрилијантнији ум, па он онда чини погубне и неразумне  кораке који га све дубље гурају у пропаст. Овим чином овај  „префињени“ и уредно подшишани епископ показао је да се иза својих свилених мантија и скупоцених одежди крије ругоба духовног губавца и да сви парфеми и најскупљи лосиони (које обилно користи) не могу сакрити смрад његове распадајуће душе.

У приложеном достављамо писмо које је епископу Иринеју упутио господин Горан Милутиновић, председник Сената Српског Културног клуба Св. Сава, а које су потписали 34 родитеља чијој деци је овај духовни јањичар забранио долазак у цркву.

Сложност и истрајност Срба у Њујорку треба да служи за пример свима нама како се брани Црква од ових савремених дахија и паразита, јер када се Срби сложе, онда нема силе на овом свету коју не могу сломити и поразити!

 

Агент ЦИА-е Иринеј Добријевић изговара "молитву" у америчком конгресу

 + + +

Владика Иринеј Добријевић

65 Overlook Circle

New Rochelle, NY 10804-4501

4. јун 2019

Ваше Преосвештенство,

Обраћамо Вам се као родитељи деце њујоршког Културно уметничког друштва “Опанчићи” да Вам кажемо да смо дубоко повређени Вашом поруком коју сте упутили преко Вашег ђакона др Јована Аничића, који је последњих годину дана учио нашу децу црквеном певању.

Ђакон Јован је у Српском клубу после хорске пробе у уторак 28. маја 2019. саопштио овдепотписаној Јованки Радосављевић, мајци двоје деце и куми наше цркве у Њујорку, да сте Ви замолили да нам ђакон пренесе да се народ и деца српског клуба удаље од цркве због тренутне ситуацијe.

Такође смо дубоко повређени изјавом ђакона Јована да су петицију за суспендованог оцаЖивојина Јаковљевића, коју је до сада потписало више од 1500 лица, потписивали дрогираши и пијанице.

Незамисливо је нама који живимо у туђем свету и трудимо се да наша деца сачувају свој језик, веру и обичаје, да Ви као Владика нама поручујете да се удаљимо од наше цркве. Клуб постоји већ 25 година и са скромним средствима опстаје и великодушно, поред своје малеблагајне, нашој деци пружа огромну подршку. Вама поручујемо да нећемо дозволити да нас разједините и од нашег народа и наше цркве одвојите.

Незамисливо нам је да са оваквим изјавама Ви као свештено лице мислите да ћете у нашој српској заједници наићи на подршку и добродошлицу.

Дубоко разочарани Вашим понашањем и поступцима молимо Вас да

престанете да нас омаловажавате и да нашу децу одгоните од нашег народа и његове цркве.

Родитељи деце фолклорне групе Опанчићи

                                                               Следе потписи:

 Повезани текстови:

Злочињења агента ЦИА-е и масона Иринеја Добријевића се наставља

Злочињења агента ЦИА-е и масона Иринеја Добријевића

Владика Иринеј Добријевић близак пријатељ Клинтона и Олбрајтове и темплар? (фото-видео)

- Подсећање: Уредништво: Операција „антиминс“* као део операције „Антихрист“

 - Масонски симболи на новим антиминсима* у епархији аустралијско-новозеландској?

- Смисао славе и поста по епископу Иринеју (Добријевићу)

. Уредништво: Конспиративно екуменистичко братство епископа Иринеја Добријевића

- Благослов за врцкаву код екуменисте и новотарца Иринеја Добријевића

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 10 јун 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.