header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Максимов послушник Фра-Брацо Кршић покушава да заустави народну петицију Штампај Е-пошта
уторак, 18 јун 2019
          Један од највернијих и најфанатичнијих Максимових пулена је свештеник Братислав Кршић из Сан Дијега, који иначе сам себи тепа и представља се као Брацо, а у народу је познат као Фра-Брацо, јер откако је дошао у Сан Дијего истакао се у новотаријама и отворено либералним ставовима по питању вере и морала, а по благослову свога епископа, почео је да уводи и Нови календар у своју парохију.
          Пошто је Сан Дијего постао епи-центар побуне против самопроглашеног потомка мајмуна и саблазнитеља Максима Васиљевића, где је у рекордном року скупљено преко 50 потписа (за 24 сата) сада фра-Брацо по Максимовом наређењу покушава да спречи даље ширење петиције, па је зато у парохијском билтену за недељу 9. јун објавио да је „строго забрањено вршење било какве кампање или скупљања потписа на црквеном имању“.

Фра-Брацо се грчевито бори да спасе свога епископа од нарастајућег народног гнева јер зна да ће са Максимовим одласком отићи и он, јер неће имати патрона који га штити у његовим прљавим пословима. Међутим Фра-Брацо је поприлично закаснио у овом подухвату, јер му је пола парохије већ потписало петицију, а другој половини ће морати да објасни којим парама је купио стан у Ла Хоји, као и онај у Београду!?

О чему се заправо ради? Парохијанин цркве Св. Ђорђа у Сан Дијегу, покојни Сергеј Вихоров оставио је својој цркви 2009. године $185,000 долара са аманетом да се тај новац подели српској деци са Косова и Метохије који су  изгубили једног или оба родитеља. Убрзо по Сергејевој смрти, фра-Брацо купује стан у Ла Хоји (једном од најексклузивнијих насеља у Сан Дијегу) за кеш, да би га после годину дана продао. Бранислав Булић, један од чланова ондашњег Надзорног одбора парохије Св. Ђорђа тражио је ванредни преглед финансијских књига, пошто је претходно месецима проверавао у утврдио да новац никада није уплаћен епархији Рашко-призренској. Пошто је Фра-Брацо тада у Црквеном Одбору имао себи лојалне људе, он не само да не дозвољава преглед књига, већ лажним оптужбама код полиције покушава да онемогући господину Булићу приступ на црквено имање изјављујући да се наводно плаши за свој живот. Суд је тако и учинио забранивши господину Булићу да приђе близу црквеном имању или фра-Браци. На сведочење бројних парохијана, господин Булић је ослобођен оптужби и суд је преиначио пресуду.  Чим је продао овај стан,       фра-Брацо уз помоћ једног адвоката из Београда новац пребацује у Београд где купује други стан за скоро истоветну суму новца. И тај стан убрзо продаје и новцу се тада губи сваки траг.

По нашим сазнањима, главни протагониста ове пљачке  новца намењеног за српске сирочиће је управо потомак мајмуна и агент Фанара Максим Васиљевић, који је Браци наређивао шта и како треба да учини да би се заварао траг новца. Наравно, Максим је највећи део новца приграбио за себе.

Да би на префињени начин подмирио дугове према адвокату из Београда, и да би се избегло плаћање пореза, фра-Брацо прихвата предлог адвоката да организује концерт у црквеној сали за  изопачену певачицу Марију Шерифовић, која се тада налазила у Лос Анђелесу ради вештачке оплодње. Уговорена је цена од 10 хиљада долара у кешу. Тако је и учињено. Брацо преко својих људи агитује и зове своје остареле парохијане да се одазову и дођу на концерт, унапред знајући да ће парохија имати сигурне финансијске губитке. Они малобројни који су се одазвали, имали су шта да виде и чују – фамозна певачица је у предаху од певања причала вулгарне вицеве, а неколико пута је опсовала и Бога уз коришћење „масног глагола“. Тако се овај Брацин концерт претворио у чисто богохуљење и апсолутни финансијски промашај. Али, не мари Брацо за то, јер је парохија по уговору исплатила певачици 10 хиљада долара у кешу, плус све трошкове у вези промоције концерта и чишћења црквене сале.

Овај организовани криминални подухват Максима и фра-Браце био је једно време пао у заборав јер, као што смо навели, Брацо је дуго времена имао своје послушнике у Црквеном Одбору, али ситуација се сада променила и ин постаје поново актуелан. Фра-Брацо и његов духовни очух Максим треба да знају да ће овога пута на врату имати Федерални Биро Истраге којем су презентоване све релевантне чињенице у вези са овим страшним неделом и који тренутно спроводи интезивну истрагу. Овога пута никаква „покајна писма“ неће им помоћи.

 

Идентитет аутора чланка познат Уредништву

Последњи пут ажурирано ( уторак, 18 јун 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.