header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Указујем на три битна црквена догађаја Штампај Е-пошта
петак, 05 јул 2019
            Поштовано уредништво,

Хвала на томе што наш народ обавештавате о ономе што се дешава код нас и у свету, али морам да вам укажем да нисте испратили три битна црквена дешавања. А то су: обнова раскола у Америци и Аустралији, процес који се у Лондону води против пензионисаног епископа Василија Качавенде и рашчињење бившег архимандрита Никодима Богосављевића.


Пре свега, обновљен је раскол у Америци и Аустралији, у коме су људи који су некад припадали тзв. „Слободној СПЦ“, потпуно разочарани понашањем владика из Београдске патријаршије, решили да се окрену старокалендарцима и међу њима нађу „ново руководство“. (овде:) Ако се узме у обзир да је амерички шпијун, епископ Иринеј Добријевић, стално правио хаос међу Србима у Аустралији, јасно је да је до овако нечег могло да дође. Уосталом, ви сте још 2011. објављивали текстове о томе. (овде:)

Други, по мени, битан догађај је озбиљан процес који се  у Лондону води против владике Василија Качавенде и других, због наводних оптужби за педофилију. Не улазећи у истинитост приче (која, ако је истинита, морала је оштро да се реши судом саме СПЦ), указујем на то да србомрзачки БИ БИ СИ  шири ове вести, а то значи да иза свега стоји Велика Британија,  која тиме додатно дестабилизује нашу Цркву. (овде:)

Епископ Василије Качавенда

Не пишете ни о случају Вашег бившег сарадника, архимандрита Никодима Богосављевића, који је рашчињен одлуком Великог црквеног суда. (овде:)

Бивши архимандрит Никодим Богсављевић

Сматрам да сте били дужни да то учините, јер је реч о човеку познатом и утицајном у нашој православној јавности.

Поздрављам ваша настојања да се зна права истина о духовном стању код нас, али сам био дужан да вас подсетим и опоменем на оно што треба знати, а не зна се. Полемике каква је она између Димитријевића и Станковића занимљива је, по мени, мањем броју људи, а ове информације важне су свима.                       

Ваш редовни читалац,            

Чедомир Станојевић   

+ + +

УРЕДНИШТВО:

Поштовани господине Станојевићу,

Хвала Вам на јављању и сугестијама. Време је убрзано (скраћено), догађаји се смењују и нижу муњевитом брзином, тако да се дешава да понешто и не пропратимо у датом тренутку.

Али, хвала Богу, ту су наши верни читаоци, који нам понекад, као ви, укажу на нека дешавања и проследе битне информације.

Ми смо ту, и настојаћемо да - као и увек, -  будемо будни.

Што се тиче оца Никодима Богосављевића, морамо Вас исправити - он није био сарадник "Борбе за веру":

Поздрављамо Вас и нека Вас Бог награди за ревност по разуму.  

Последњи пут ажурирано ( петак, 05 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.