header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Слободан Станковић: Осврт на писање Росе
Слободан Станковић: Осврт на писање Росе Штампај Е-пошта
субота, 06 јул 2019

Госпођо или госпођице Росо,

Ушли сте се у област која је женама забрањена (овде:). Износите своје мишљење о богословским питањима (и то јавно), што је недопустиво. Апостол Павле о томе каже: “Жена на миру да се учи са сваком покорношћу. Али жени не допуштам да учи нити да влада мужем, него да буде мирна.” 1. Тимотеју 2,11-12).

        Осим тога, ни оно што сте написали није плод Вашег ума, већ женског срца. Ви о писању господина Владимира Димитријевића пишете по осећању, а не по разуму (како код жена најчешће и бива).

Акцентовали сте причу о Содому и Капернауму. Пошто сте то, очигледно, једино и прочитали. На жалост, ни то мало нисте разумели.

Ви:

“За мене је највеће у текстовима било откриће: Теже ће бити Капернауму на Суду него Содоми. Што ће рећи, теже ће проћи на Суду неверујућима него грешницима, као на пример између осталих, блудници и хомосексуалци. То је смисао оног што је Господ Исус Христос рекао а др. Димитријевић изложио нама, читаоцима.”

Ја:

Исправићу Вас: не каже се “Содоми”, већ Содому”. Јер је именица Содом мушког рода. Бог је због педерастије уништио два старозаветна града – Содом и Гомор, а не “Содому” и “Гомору”.

Шта Јеванђеље каже о Содому и Капернауму:

“И ти, Капернауме, који си се до неба подигао, до пакла ћеш сићи; јер да су у Содому била чудеса што су се у теби догодила, остао би до данашњег дана. Али вам кажем да ће земљи Содомској лакше бити у дан Суда него теби.” (Матеј, 11,23-24).

Зашто је Исус рекао да ће Капернауму бити лакше у дан Суда него Содому? Због чудеса која је у њему учинио Исус, Син Божији. Само због тога, и ни због чега више!

Отац Јустин Поповић, Тумачење Јеванђеља по Матеју:

“Капернаум се узвисио, јер је у њему живео Исус, па је био прослављен као град Његовог завичаја. Ипак њему то није било од користи, јер није поверовао. Штавише, зато је и осуђен на пакао, јер није извукао никакву корист од тога што је имао таквог житеља. Капернаум значи „место утехе“. Из тога можеш да видиш да ако се неко удостоји да постане обиталиште „Утешитеља“, то јест Светог Духа, а потом се погорди, превазносећи се до небеса, пашће напослетку због своје гордости. Зато, човече, ужасни се и задрхти!”

Ви:

“Што ће рећи, теже ће проћи на Суду неверујућима него грешницима, као на пример између осталих, блудници и хомосексуалци. То је смисао оног што је Господ Исус Христос рекао а др. Димитријевић изложио нама, читаоцима.”

Ја:

Да ли је то смисао оног што Вам је господин Димитријевић изложио остављам њему да Вам одговори.

А ко ће како проћи на Суду не мери се тим да ли је неко неверујући или грешник. Казна ће сваком, искључиво, бити одређења према томе колико је био упознат са благом вешћу Христовом, и колико ју је држао.

Ево доказа:

А онај слуга који зна вољу господара својега, и није се приправио, нити учинио по вољи његовој, биће врло бијен; А који не зна па заслужи бој, биће мало бијен. Коме је год много дано много ће се искати од њега; а коме предаше највише највише ће искати од њега. (Лука 12, 47-48).

Још један доказ:

Јер који без закона сагријешише, без закона ће и изгинути; и који у закону сагријешише, по закону ће се осудити (Јер пред Богом нијесу праведни они који слушају закон, него ће се они оправдати који га творе; Јер кад незнабошци не имајући закона сами од себе чине што је по закону, они закона не имајући сами су себи закон. Они доказују да је оно написано у срцима њиховијем што се чини по закону, будући да им савјест свједочи, и мисли међу собом туже се или правдају)” (Римљанима, 2,12-15).

Закључак:

И по Вашем писању видимо лоше плодове нетачних тврђења господина Димитријевића. Јер сте дошли до закључка да ће на Страшном Суду бити теже незнабошцима него педерима. И тако се умањивање греха педерастије, које је започео господин Димитријевић, шири и разгранава.

Госпођо или госпођице Росо, на Суду неће проћи теже неверујући него грешници, блудници или хомосексуалци. Напротив, блудницима, хомосексуалцима и свим осталим грешницима биће далеко теже на Суду него незнабошцима, уколико су ти блудници, хомосексуалци и остали грешници крштени у православној вери. Хомосексуалцима и грешницима свих врста, који су незнабошци, биће суђено без закона, по њиховој савести, па ће им утолико бити лакше него њиховој браћи по греху која су крштени у православној вери.

 

Топли поздрав од Слободана!

Последњи пут ажурирано ( недеља, 07 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 100 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.