header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Герхард Визневски, познати немачки новинар и аутор више књига на тему Нови светски поредак-интервју Штампај Е-пошта
субота, 13 јул 2019

 ГЛОБАЛНИ МИГРАОЦИОНИ ПАКТ: СТРАТЕГИЈА ЗА ПОРОБЉАВАЊЕ И УНИШТЕЊЕ ЧОВЕЧАНСТВА

У политици се ништа не догађа случајно. Шта год да се деси, можемо бити сигурни да је тако планирано.“ Наведене речи изговорио је Френклин Делано Рузвелт, масон високог степена иницијације, амерички председник од 1933. – 1945. године.


Овај цитат даје нам за повод да тврдимо да свако ко прати и истражује политичка и историјска дешавања, требао би схватити да готово нема никаквих случајности. Револуције, ратови (конвенциални и неоконвенциални) терористички напади, избори у државама, мировни споразуми и, између осталог, миграциони токови увек су били део организованог планирања. Миграциона криза и агенда мешање расе је вишедеценијски осмишљени стратешки план високих кругова међународне заједнице. То нам сведочи бројни интервјуи на ову тему, па између осталог, и који је „Геополитици“ дала покојна немачка новинарка Фридерике Бек „Глобално одвезивање људске масе“ (бр. 101, октобар 2016.), у коме она тачно наводе сви токови и детаљи миграоционе политике.  Глобална миграциона политика улази у завршну фазу реализације. У организацији Уједињених нација 10. и 11 децембра. 2018. године одржана је конференција у Маракешу, на којој су 164 држава усвојиле акламацијом декларацију УН о мигрантима по називом „Глобални пакт за сигурне, уредне и регуларне миграције“. О документу се преговорало око 18 месеци, а коначни нацрт договориле су све чланице УН-а у јулу 2018, осим САД-а, које су раније одбиле да учествују. Своје учешће на потписавању декларције у Мароку отказале се земље Израел, Аустралија, Швајцарска, Мађарска, Аустрија, Италија, Бугарска, Чешка, Словачка, Пољска, Естонија и Летонија. Ставови ових земаља су углавном исти, а то да ће глобални миграциони пакт довести у питање национални суверинитет и најезду миграната.  

Међународну конференцију отворили су генерални секретар УН Антонио Гутерес и председник Владе Краљевине Мароко Садедин ел Отмани, а међу учесницима били су бројни председници држава и премијери, између осталих и Ангела Меркел (Немачка), Антонио Кошта (Португал), Педро Санчез (Шпанија) и Алексис Ципрас (Грчка). На отварању дводевне конференције у Маракешу, генерални секретар УН-а Антонио Гутереш је поручио да миграција треба да буде безбедна а не опасна и нерегулисана.

Немачка канцеларка Ангела Меркел, која се свим силама залагала за пакт, добила је овације на конференцији после говора у којем је позвала на поштовање избеглица и истакла да нови споразум УН о миграцији представља темељ међународне сарадње.

Најзад је Генерална скупштина УН-а 19.12. 2018. године ратификовала Глобални пакт о миграцијама. За резолуцију Генералне скупштине УН гласале су 152 државе, 12 је било уздржано, а 24 нису гласале. Декларација прокламује пет главних циљева (укупно их је 23): приступ мигрантској кризи заснован на људским правима, заштита миграната у рањивом положају, борба против ксенофобије, расизма и дискриминације, борба против илегалне имиграције и помоћ за повратак миграната.

Важно је напоменути да је пре Глобалног миграционог пакта 1. јануара 2016. године на снагу ступила „Агенда 2030“ УН коју је прихватила и Србија. Она у ставу 10.7 предвиђа обавезу држава да успоставе организовану и одговорну политику према мигрантима и протоку становништва.

Влада Републике Србије одлучила је да без јавне дебате, (опозиционе странке нису тражиле расправу у скупштини овим поводом) да сагласност министру Зорану Ђорђевићу да потпише пакт у Маракешу. Оваква одлука представља континуитет са политиком владе Србије, јер је председник Србије, а уједно и председнике СНС Александар Вучић изјавио да држава има план да оствари нулти миграциони салдо, то јест да стотине хиљада младих који одлазе из земље замене мигрантима о чему је и јавно говорио на конференцијама за штампу.

Међу првим слободоумним новинарима који су јавност упозориле на далекосежне последице глобалне миграционе политике јесте познати светски и немачки новинар, писац и режисер Герхард Визневски. Он у својим публикацијама објашњава широк спектар догађаја који укључују опсежне завере влада, обавештајних агенција и медија широм света. Његове књиге продаване су у више милионском тиражу. Овде ћемо издвојите поједине наслове: „„Операција 9/11“, „Јерг Хајдер – несрећа, убиство или атентат“, „Лажи у свемиру“, „Предводници моћи“ и „Титаник атентат“, „Главни моћник: Билдербергова завера лидера бизниса, политике и медија.“ Визневски тренутно своје ауторске текстове пише за геополитички часопис „Eкспрес цајтунг“, чије је седиште у Швајцарској.

 

Поштовани господине Визневски, Генерална скупштина Уједињених нација већином гласова усвојила је Генерални пакт о миграцијама. Насер Бурито, министар спољних послова Марока, који је председавао конференцијом у Маракешу, изјавио је да се потписивањем првог међунарадног документа покушава регулисати миграциона политика. По Вашем мишљењу шта је разлог доношења глобалног миграционог пакта?

-Пакт је део антиљудске стратегије за потпуну расну мешавину и тиме уништавање човечанства. Човечанство је у државама организовано попут бактеријских куктура у петријевој посуди. Чим се растворе зидови петријевих посуда, онда ће се културе међусобно уништити.

Које су најважније тачке споразума у Маракешу? Да ли ће убудуће свака критика упућена ка миграционој политицци бити забрањена и санкционисан?

-Главне тачке су: потпуна легализација миграција, припрема имиграната из земаља порекла за путовање до одредишних земаља („путнички биро“), систем руте са сигурним миграционим рутама, информативне тачке и савети („мигрантски аутопутеви“, „пун мигрантски сервис“), глобално расељавање и превирање народа, тотално обесправљивање домаћег становништва, цензура критичног извештавања.

Висока представница Европске уније за спољну и сигорносну политику Федерика Могерини дала је медијима изјаву да нема разлога за забринутост због потписивања глобалног миграционог споразума, јер неће створити правне обавезе за државе, уз напомену да је то избор политика, избор најбољих пракси, из којих државе могу преузети закључке и провести их у своје националне миграцијске политике. Какав је Ваш одговор?

-Моје је мишљење да се ради о перфидној игри речи, како би се заварала јавност. На 32 стране документа о миграционом пакту 44 пута се спомиње реч „ми се обавезујемо“ а термин „обавеза“ чак 87 пута. Самим тим су све државе које су потписале документ у обавези да испуне све тачке из споразума. Поставио бих контра питање: „Ако неко не жели да се веже за „нешто“ зашто би уопште  ставио свој потпис“? Апсурд! Пакт је тако конципиран да миграције буду трајне стање ствари, да се миграције прошире, да се нико не запита зашто људи емигрирају, него свако ко жели да емигрира у другу земљу буде под заштитим овог пакта и држава.

Истовремено број становника у Африци енормно расте. Према статистици Уједињених нација, становништво афричког континента ће до 2050. године порасти на 2,5 милијарди и 4,4 милијарде до 2100 године. Какве су последице за Европу политика неограничене миграције и отворених граница?

-Африка је потенцијал за побољшање демографске слике и требало би  да замени изумирајуће европско становништво. Афрички народ, који је већински такође (или ће бити), као и Европљани, жртва миграционе политике, користи се квази као „муниција“ за миграционо оружје против Европе.

Спрема ли се светска глобална „елита“, са потписивањем УН миграционог пакта, за коначно уништење европског друштва и културе?   

- Глобална масовна миграција је наставак Другог светског рата на други начин. Не траба заборавити да су суоснивачи „тако добрих и хуманих“ УН били Винстон Черчил и Френклин Делано Рузвелт, победници Другог светског рата, два  веома успешна господара рата, експанзиониста и узурпера. Али нисам сигуран да су они стварно проналазачи ове стратегије...

Кад смо већ код проналазача стратегије миграционе политике, уочљиво је да се име гроф Николаус Куденхоф – Калерги уопште не спомиње у масовним медијама, о човеку који је оснивач Паневропске уније и тиме актуелној ЕУ. Он је још 1925. године у својој књизи "Практични идеализам" указао на данашњу масовну миграцију народа из Африке и Азије у Европу. По његовом мишљењу у Европи неће бити мира све док постоје националне границе. Све европске земље морају се  придружити асоцијацији на принципу једне владе, једне нације, једне културе и једног језика. Да ли је случајност да је Ангела Меркел, једна од најодговорнијих људи за миграциону кризу, добила европску награду Куденхов-Калерги  за изузетна достигнућа у 2010. години?

-Куденхоф- Калерги је практично „бог“ формирања и организације Европске уније. Није било ратова због националних граница, већ због интрига англоамериканаца, чији су трудови били усмерени ка оба светска рата. Сада је логичан стратешки правац континенталних сила, да се сви растворе у великом лонцу под називом ЕУ. Ангела Меркел је водећи агент ове стратегије.

Конзервативне странке широм Европе снажно су осудиле насилно пресељавање становништва Африке и Азије у Европу. Италија има нову политичку силу, персонификовану у личности Матеа Салвинија. Били сте међу првима који је алтернативној и слободној јавности поделио информацију да је рушење вијадукта у Ђенови заправо терористички акт, нека врста упозорења за нову италијанску владу и антимигрантску политику. Шта сте сазнали о несрећном догађају у Ђенови 14. августа?

-Постоје бројне изјаве учесника и преживелих овог немилог акта да су приметили бомбе, експлозије и ударне таласе. Грађевински инжењери су ми потврдили да се посебно два велика стуба не могу срушити без експлозије. Осим тога, мотив указује на то да су две мостовне катастрофе усмерене на владу коју сачињавају Северна Лига и Покретом пет звездица. Само осам дана раније, камион је експлодирао на аутопуту у близини Болоње, што је довело до колапса моста.

 

Каква је тренутно ситуација са мигрантима у Немачкој? Да ли се насиље над немачким становништвем још увек врши? Могу ли се с обзиром на међуетничке тензије у земљи очекивати сукоби већих размера?

- Сваког дана долази до насилних нападе миграната на локално становништво, као што су напади хладним оружјем или групно силовање. Овакав развој ситуације у земљи несумљиво би требало да доведе до грађанског рата, који ће, затим, бити предмет спиновања пропаганде, пошто се мигранти морају од Немаца бранити, па на тај начин их поразити и протерати. Али, Немци још нису укључени...

Да ли су политичке вође само извршитељи рада владара из сенке? Каква је улога у миграционој кризи циониста, пошто постоји сумња да подстрекавају глобални конфликт, тако што расељавају муслимане широм света због изградње Трећег Соломоновог храма, чекајући свог месију?

-Главни подстрекачи желе да поробе и униште човечанство, при чему су особе попут Черчила и Рузвелта билу службеници својих ментора. Можда се ради, као што сте споменули о тзв. „секти последњих времена“. Међутим, нисам сигуран да ли је људска група прави извор овог поступка, јер свака људска група припада човечанству.

Садашња српска влада, као и све претходне, упорно понавља мантру да ЕУ нема алтернативу, иако је јасно да је питање дана када ће се она распасти. Држава се суочава са растућим бројем миграната и очекује се прилив од неколико стотина хиљада. Кад бисте били у прилици да консултујете званични Београд, шта бисте му поручили?

-Шта бисте рекли својим данашњим сазнањима некоме, које је 1912. године намеравао да се укрца на Титаник?

 

Разговор водио: Милан Старчевић

„Геополитика“, број 108, април 2019.

Последњи пут ажурирано ( субота, 13 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 103 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.