header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Самопроглашени потомак мајмуна Максим Васиљевић избачен са Теолошког факултета у Београду
Самопроглашени потомак мајмуна Максим Васиљевић избачен са Теолошког факултета у Београду Штампај Е-пошта
недеља, 21 јул 2019
          Фанариотски инсајдер епископ западноамерички Максим Васиљевић склоњен је са Богословског факултета у Београду.

Максим је отворено стао на страну Фанариота у украјинском расколу, чинећи тако несагледиву штету СПЦ. Док ни једна помесна црква није признала расколничку цркву у Украјини, коју је турски патријарх Вартоломеј прогласио аутокефалном, Максим је ушао у сукоб са бачким епископом Иринејом, управо око питања заједничког богослужења са тим украјинским расколницима, подржавајући наравно одлуке Фанара (кружока свештеника окупљених око турског патријарха Вартоломеја).

Максим као епископ у Америци није могао адекватно обављати професорски посао у Београду, те је због тога уклоњен. Максиму је Синод ускратио благослов да даље предаје на факултету.

Умировљени владика Атанасије (Јевтић) је оштро у писму патријарху Иринеју реаговао на уклањање његовог духовног чеда Максима са факултета али му је патријарх потврдио одлуку Синода да не може редован предавач на факултету бити неко ко живи у Америци.

Поред Максима са факултета је уклоњен и Вилотић коме је тетак свештеник Перишић, један од покретача чувеног дарвнинистичког писма због кога су у Београду кажњени поједини свештеници, потписници писма, док Перишић није. Вилотић је нашао ухлебљење код владике Григорија као секретар епархије.

 

Извор: „Верујем.блог

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 22 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.