header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Српски куменисти му доделили орден Светог Саве првог степена а његов бог је Кришна (фото) Штампај Е-пошта
четвртак, 25 јул 2019

 Ноле салутира као Кришна и држи његову слику!

           International Business Times данас пише: „Шампион Вимблдона има Кришну у свом дому. Иако је познато да је Ђоковић у свој животни стил укључио медитацију и јогу, чини се да његово повезивање са Индијом иде још дубље…“ И објављује фотографију на којој се Ноле, у свом стану, игра са сином, а у позадини на зиду је – Кришна!

„Ова фотографија није нова и била је твитована од стране српских тенисера још 26. августа 2018. године, дакле прије непуну годину дана. Али, из неког разлога, тек сада су неки веома проницљиви посматрачи у Индији примијетили ово уметничко дјело које је шампионски играч поставио на видном мјесту у својој кући“, пише енглески лист и наставља:

„Није јасно како и када је Ђоковић дошао у посјед ове слике. Можда је то био поклон или нешто што је добио током своје посјете Индији током прошлости. Једно је ипак сигурно, број његових следбеника и фанова у Индији би се могао повећати након што ова фотографија постане позната ширем аудиторијуму.“


КРИШНА – ВРХОВНИ БОГ

Кришна (Krishna) је према разним хинду традицијима осми аватар Вишнуа. У светом индијском тексту Бхагавад Гита (е.г., 10.15 и 15.19), он је приказан као Врховно Биће и највиши Бог. Тако је, према традицијама као што је Gaudiya Vaishnavizam он извор свих других инкарнација.

Кришна и приче везане уз њега се појављују кроз цијели спектар хиндуистичких филозофских и теолошких традиција. Иако се понекад разликују у детаљима с обзиром на основна питања којима се бави одређена традиција, срж вјеровања дијеле све. Та срж укључује божанску инкарнацијску, пасторално дјетињство и младост, те живот као херојски ратник и учитељ.

Кришна је на многим сликама приказан са подигнутим прстом ка небу!

У Бхагавад Гити, учењу о човјеку, описују се вриједности јогина (оног који упражњава јогу):

Сасвим влада собом и који је богат знањем, срцем пуним блажености, за ког вреди подједнако свака ствар на овом свету, било камен, било глина, па било и сјајно злато – велимо да усклађен је… Пун је увек пријазности према сваком кога сретне, било да су пријатељи, било да су противници, било знанци или странци, било добри или лоши, њему је то све свеједно: он их љуби подједнако…“

Звучи вам познато зар не?

ЈОГА – СРЖ ХИНДУИЗМА

Новак Ђоковић свакодневно упражњава јогу, што можете чути и од њега у видео-прилогу на крају текста. Свакако да ће његовим путем кренути и многи млади у Србији и региону, јер им је он узор. Шта је, у ствари, јога?

За многе људе на западу, међу које спадамо и ми на овим просторима, јога је ништа више до физичко вежбање тела. Ипак, филозофија која стоји иза јоге је много више од обичног разгибавања тијела.

Реч јога (yоgа) значи “сједињење, заједница“, а циљ је сједињење човјековог пролазног бића са бесконачним Брахман-ом, што је хиндуистички концепт бога. У хиндуизму бог није стварно биће, није Личност као у хришћанству, већ је безлична духовна супстанца, која је једно са природом и космосом. Пошто је све бог, јога филозофија не прави разлику између Bога и човека.

Хата јога је врста јоге која се фокусира на тијело практиканта, заузимањем посeбних положаја, “асана“, вјежби дисања и вежби концентрације или медитације. Циљ је достићи просветљење.

Јога је сама срж хиндуизма, што значи да није само безазлена рекреација, већ је основа једног многобожачког религиозног система. На западу се највише користи хата–јога, јер подсјећа на фискултуру. Ипак, сви телесни положаји, “асане“, посвећени су неком од хиндуистичких божанстава.

Питање је да ли је могуће за хришћанина да изолује физички аспект јоге и бави се њом као обичном телесном вежбом, рекреацијом, без прихватања духовности и филозофије која стоји иза свега?

На основу наредних реченица одлучите сами.

-Јога практиканта учи да се фокусира на себе, умјесто на јединог истинитог Бога.

-Јога охрабрује практиканта да тражи одговоре на компликоване животне ситуације унутар сопствене свести, уместо унутар Ријечи Божије, истражујући Његову вољу и планове.

-Јога оставља практиканта потпуно духовно отвореним за преваре Божијих и човекових непријатеља – нечистих  сила, које и траже наивне жртве да их одврате од Бога и изгубе се.

Шта год да радимо, требало би да радимо због Божије славе („Све на славу Божију чините“, Посланица Коринћанима 10, 31) А јога учи да славу упућујемо самима себи и сумњивим “боговима“.

Одлучите сами у ком правцу желите да иде ваш живот и ваша душа.

 

Извор: "Седмица.ме"

 

Повезани текстови:

Донко Ракочевић: Ноле – између клања и орања! 

Донко Ракочевић: Још једна перфидна кампања Ђоковића 

Ђоковићи чланови секте „Фондација еспато“ којом руководи гуру Пепе Имаз 

Сатанисти Новак и Јелена Ђоковић увели будистичку медитацију у вртиће и школе у Србији (видео)

Још пре 5 година ми смо рекли чији је он и коме служи 

Уредништво: У ког Бога верује Новак Ђоковић?

Новак Ђоковић хиландарски крст заменио фенг-шуи аметистом 

У ког Бога верује Новак Ђоковић (још једанпут): "Ум чисто небо, мисли су облаци"

Љубодраг Дуци Симоновић: Навијање за Ђоковића је давање подршке џелатима човечанства

Уредништво: Фалични деманти митрополије црногорско-приморске

ВИП православци – папин прстенлија Амфилохије и Новак Ђоковић

Носилац Ордена Светог Саве првог степена у папином дресу (фото)

Опет о случају Новака Ђоковића

Писмо из Бања Луке

 Највише одликовање Српске Цркве Новаку Ђоковићу

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 25 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.