header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Шта се тренутно догађа у Београдској патријаршији Штампај Е-пошта
субота, 27 јул 2019

 После оправданог избацивања мајмунолога Максима Васиљевића са Богословског факултета, иза кога су стајали патријарх Иринеј и епископ бачки Иринеј, митрополит црногорско-приморски Амфилохије, уз подршку својих штићеника Максима и бискупа Гргура, настоји да им узврати ударац.

         Амфилохије води медијску кампању, коју, према нашим сазнањима,  координише Велибор Џомић, познатији као „Џома диплома“ (пошто је купио докторат на Правном факултету у Крагујевцу), у сарадњи са Максимом и Гргуром.

После „Данаса“ и „Блица“, Амфилохијевци су ангажовали и „Курир“, преко кога пласирају лаж да је избацивање Максима са Богословског факултета „део машинерије коју је покренула група владика предвођена Иринејом бачким у намери да се ослабе сви утицајни архијереји и тиме створи простор да будући патријарх буде митрополит загребачко-љубљански Порфирије“.  У каквој су вези место професора на Богословском факултету и избор патријарха, „Курир“ не објашњава, рачунајући на неупућеност и лаковерност својих читалаца.

Према извештавању портала „Верујем.блог“, у наредних петнаестак дана у званичну посету Београдској патријаршији доћи ће четворочлана делегација Константинопољске патријаршије.

Састанак су иницирали и тражили Фанариоти, који су недавно, по својој неопапистичкој гордости али и НАТО налогу, неканонски и разбојнички упали на канонску територију Московске Патријаршије у Украјини.

Делегацију са Фанара предводиће двојица водећих „православних“ екумениста,  Митрополит галски Емануил (Адамакис) и митрополит пергамски Јован (Зизиулас).

За оне слабије упућене, титуларни (без пастве) митрополит пергамски Јован Зизиулас је изумитељ свих јереси и покретач свих новотарија које потресају и раскољују СПЦ већ скоро три деценије. Зизиулас је учитељ и духовни отац српских јеретика и новотараца.

Како се говори у црквеним круговима, главна тема разговора биће питање македонског раскола и ситуација у Православљу настала после антиканонске акције Фанара у Украјини.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 28 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 7 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.