header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Варница која је разбуктала рат два клана Београдске патријаршије Штампај Е-пошта
петак, 02 август 2019
          Последњег дана мајског заседања Сабора Београдске патријаршије, самопроглашени потомак Мајмуна Максим Васиљевић окупио је један број владика и написао ново саопштење Сабора које је требало да буде „исправка“ саборског саопштења које је сачинио епископ бачки Иринеј Буловић.

Овде је занимљиво да су међу потписницима сви епископи из Северне Америке, који су ових дана променили име СПЦ у „српске епархије у Америци“. Максим и екипа покушавају да уцене патријарха Иринеја претњом издвајања ових епархија из састава Српске Православне Цркве и њиховог припајања расколничкој Константинопољској патријаршији.

О томе је писао и вођа новотарске параде, бивши епископ захумско-херцеговачки Атанасије, у свом другом писму патријарху Иринеју (цела преписка се може прочитати овде:).

Максимов поступак је, иначе, био варница која је довела до отвореног обрачуна између два екуменистичко-новотарска клана Београдске патријаршије.

 

МАКСИМОВА ПОБУНА НА САБОРУ ПРОТИВ ЕПИСКОПА БАЧКОГ ИРИНЕЈА

(ПДФ)

Последњи пут ажурирано ( субота, 03 август 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.