header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Максимова прослава аутокефалије СПЦ – Сабор јеретика и завереника против Патријарха и Светог Синода
Максимова прослава аутокефалије СПЦ – Сабор јеретика и завереника против Патријарха и Светог Синода Штампај Е-пошта
уторак, 13 август 2019

 У петак, суботу и недељу од 30. августа до 1. септембра  у организацији никог другог до самопроглашеног потомка мајмуна, безбожника и хулитеља на Св. Саву - Маскима Васиљевића, одржаће се „прослава 800 година аутокефалности СПЦ“ у оквиру Епархијских дана при храму Св. Саве у Сан Габријелу, Калифорнија.


Ова пародија од прославе аутокефалности СПЦ окупиће цео клан завереника против патријарха Иринеја и Св. Арх. Синода окупљених око самопроглашеног црногорског архиепископа Амфилохија. Иако је потомак мајмуна најављивао скоро годину дана и долазак партијарха, како незванично сазнајемо, он се наравно неће појавити на овом „собору нечестивих“ који раде о глави не само њему, већ читавој СПЦ.

На списку „специјалних“ гостију налазе се следеће духовне и моралне карикатуре: Митрополит Амфилохије, Бискуп Гргур, архи-јеретик у СПЦ Игњатије Мидић, за тим Максимова верна пудлица и један од главних „спасилаца“ епископ средњезападноамерички Лонгин, па за тим мастер- масон и агент ЦИА Мирко (Иринеј) Добријевић, као и остале подгузне муве (епископи и свештеници) које се редовно окупљају око духовне и моралне трулежи оличене у овим епископима.

Пошто су на прошлом Црквено-народном Сабору у манастиру Нова Грачаница успешно завршили посао укидањем имена СПЦ у Америци и Канади кроз наметање „Новог Устава“ и тиме „федерализовали“ српске православне епархије, ред је да се прослави уз иће и пиће, а за добру забаву побринуће се такође специјални гост епископа Максима – бивши фронтмен групе „Легенде“ Иван Милинковић (иначе морални колега премијерке Ане Брнабић и Марије Шерифовић).

На велику жалост и разочарање, један од еминентијих гостију биће и игуман манастира Хиландар Архимандрит Методије, који да има образа, после учешћа на оваквом окупљању хулитеља на Св. Саву, не би требало да се враћа назад у кућу Св. Симеона и Саве на Св. Гори.

Расколници и јеретици на окупу

Наравно, ова „прослава аутокефалије“ имаће и практичну страну, а то је да ће сви присутни посредно признати украјинске нацисте и њихову лажи-цркву коју је основао Фанар, јер ће заједно саслуживати са епископима Цариградске патријаршије, а како чујемо биће присутни „епископи“  и клирици украјинских расколничких епархија у Америци под јурисдикцијом Истамбулског патријарха.

На овај начин српски епископи забиће још један нож у леђа Руској Цркви и посути со на рану напаћеној и прогоњеној Украјинској Православној Цркви Московске Патријаршије.

Наравно, све се ово ради у режији Вашингтона а с циљем да се испровоцира Русија, е' да би коначно дигла руке од Србије и престала са подршком коју јој даје у вези Косова и Метохије у Савету Безбедности.

Овим својим окупљањем завереници против Патријарха и Синода (као и целог српског народа) показаће да иза себе имају светске моћнике који им осигуравају да дугорочно управљају својим епархијама као де-факто суверени деспоти, докле год им одрађују прљаве послове.

Да би ова пародија од прославе аутокефалије била потпуна, Амфилохије би требало да поведе и свог председника Мила, који би присутнима беседио о чојству и јунаштву, док би Амфилохијево кумче - Чеда Јовановић могао да говори о патриотизму; Ана Брнабић би одржала предавање о рађању и повећању наталитета, док би „жене у црном“ могле да носе барјаке са ликом Св. Саве приликом литије, као и транспаренте на којима пише: Срећна „аутокефалија“. Главни говорник би могла да буде Медлин Олбрајт која би присутнима приповедала о Косовској етици. Онда би сви присутни на предавању могли да пређу из свечане сале у храм Св. Саве ради освећења новог фрескописа на којем централно место заузима икона „Милосрдног анђела“.  Ово би био сјајан програм који би у потпуности одговарао духу и намери организатора ове манифестације?!

Ваистину, и Јуда Искариотски би се постидео овакве прославе!

 

Дописник Борбе за веру из Сан Дијега В. Ј.

Последњи пут ажурирано ( среда, 14 август 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 71 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.