header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Небојша Вукановић: Подвижници са јахтом на Пељешцу
Небојша Вукановић: Подвижници са јахтом на Пељешцу Штампај Е-пошта
уторак, 13 август 2019

 Чувени херцеговачки подвижници, преосвештени и свакој власти преподобни Григорије Дурић и парох дубровачки Стево Ковачевић, одмор на дубровачкој ривијери наставили су обиласком Пељешца на скромној барци. Да не би било погрешних тумачења и нејасноћа, скромним подвижницима постављам неколико јавних питања на која би они требало да одговоре, не мени већ јавности и својим вјерницима који преживљавају на ивици борећи се да прехране своје породице.

– Са којом сте јахтом-једрилицом упловили у малу лучицу-увалу Кобас на Пељешцу?

– Да ли се ради управо о овој луксузној јахти-једрилици, усидреној тренутно у Дубровнику, која је дуга отприлике  25 метара и има 4 собе, апартман.

– Да ли је јахта којом крстарите Јадраном у власништву словеначког инвеститора Марка Вилфана, директора и власника фирме „Ла Вита е бела ин Д.О.О“ преко које купује луксузне некретнине у Дубровнику?

 

 

– Да ли је тема пријатних разговора уз вечеру на Кобасу и у Дубровнику била трговина и изнајмљивање некретнина у Дубровнику?

–  Да ли море и навигавање позитивно утиче на опоравак од душевних патњи и болова узрокованих клеветом?

– Какви су били морски плодови, бранцин и орада, у коноби Лукас у мјесту Кобас на Пељешцу? Да ли је боља маренда или медитеранска вечера?

– Да ли је незгодно спавати на барци, посебно ако љуља и море је немирно?

– Да ли је отац Стево рибарио на Пељешцу, јел се шта риба нахватало?

Очекујем да скромни подвижници дају наредних дана одговоре на ова питања, која вјерујем занимају и вјернике и Цркву. Није се лако подвизавати на Пељешцу. Два подвижника, Григорије и Стево, до сада су ми узели преко 17 000 марака, хришћански и богоугодно, а ако затреба још ћу их помоћи, јер крстарити Јадраном није баш лако.

 

Извор: Блог Небојше Вукановића

Последњи пут ажурирано ( среда, 14 август 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.