header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Фамилијарни поповски кланови харају бечким парохијама СПЦ
Фамилијарни поповски кланови харају бечким парохијама СПЦ Штампај Е-пошта
понедељак, 19 август 2019

 У храму Св.Саве у трећем бечком округу влада фамилијарни клан. (даћу себи слободу да их назовем Чудна бечка шума) Нови старешина храма јереј Филип Милуновић (1987) запослио је своју ташту као чистачицу, а његов таст је редовно хонорарно ангажован на грађевинским радовима у организације “Бечке црквене опшине” и “епархије Aустријско-Швајцарске” (која тренутно постоји само на папиру).

Пред законом републике Аустрије је призната само ”Бечка црквена општина”. Филипова ташта (Зорица Тмушић), његова супруга  Наташа Милуновић, девојачко Тмушић) и његов таст Славко Тмушић су познати у Крагујевцу по свађама и тучама са комшијама. Попадија Наташа Милуновић због агресивног понашања и свађа са комшијама приликом боравка у Крагујевцу редовно завршава у полицијској станици. Од када су упознали Миљана Антића (1983) (садашњег јереја у трећем бечком округу и другог секретара Владике Андреја) чија је сестра полицајка у Крагујевцу, Наташини боравци у полицијској станици у Крагујевцу се успешно заташкавају. И за Филипову ташту и супругу многи људи говоре да су психички лабилне и шизофрене. Породица Тмушић је позната као нецрквена, може се слободно рећи и безбожничка породица и једини њихов разлог бивствовања у православној цркви у Бечу је финансијски интерес. Поред сталног запослења у црквеној општини као чистачице у храму “Св. Саве” госпођа Зорица Тмушић је ангажована хонорарно као чистачица при “епархији Аустријско Швајцарској” (између осталог одржава и Владикин апартман), а такође прави просфоре. Просфоре је научила да прави од једне бечке парохијанке која је родом из истог села као госпођа Тмушић. Благо нама када нам безбожници у нашој цркви праве просфоре!

Поп Филип Милуновић и "епископ" Андреј Ћилерџић

Од када је дошао у Беч јереј Филип Милуновић (некадашњи лаик и вероучитељ) покушавао је да запосли своју ташту. Док је радила хонорарно у цркви у другом бечком округу, за Филипову ташту се везује пљување са госпођом Гоцом која је стално aнгажована у цркви у другом бечком округу. Госпођа Гоца је свим бечким парохијанима позната као фина, срдачна и љубазна жена. Тражећи посао и покушавајући да среди папире за своју ташту (Зорицу Тмушић) Филип Милуновић је потплатио са сумом од 5000еура једног човека из Крагујевца да би његова ташта добила стални посао и сређену радну дозволу у републици Аустрији. Касније га је тај човек уцењивао и тражио још новца. Тадашњи вероучитељ Филип Милуновић је запао у дуг у вредности 10000 еура (можда и више) и тражио је позајмице од својих колега свештеника. Неким свештеницима је вратио новац, а некима је до дана данашњег остао дужан.

Породица Милуновић-Тмушић воли да прави хаос у међуљудским односима што чини оговарањима и клеветама према одређеним парохијанима против којих воде отворене кампање. Попадија Наташа Милуновић и њена мајка Зорица Тмушић редовно гледају емисију Фарма и дух те емисије преносе у бечку парохију. Чини се да Милуновићи и Тмушићи нигде на свету не могу да нађу свој мир и да свуда морају да уносе хаос, пометњу и немире. Јереј Филип Милуновић се веома плаши своје жене и ради све што му она заповеда (он је прави папучић), потом врши притисак на Владику Андреја, а онда наш Владика Андреј све благосиља. Jeреј Филип Милуновић све пословне тајне прича својој жени и ташти, тако да су оне увек у току свега што се дешава и упркос што немају квалификацију, о свему имају мишљење... Тиме се стиче утисак да шизофрена попадија Наташа управља епархијом “Аустријско- Швајцарском!”

Речник јереја Филипа Милуновића и његове супруге попадије Наташе Милуновић је веома богат и разноврстан. Попадија Наташа Милуновић: “Они су најобичнија говна”! Јереј Филип Милуновић: “Поново се лижете са тим свештеником!” Jeдној парохијанки је у присуству Владике рекао: “Седиш са раскреченим ногама у цркви”.

 Јереј Филип Милуновић је опште познат по свом широком, ружном, даћу себи слободу да кажем осмеху психопате. Он се људима смешка, а са друге стране их оговара и забија им нож у леђа. Пре његовог рукоположења, његов роћени брат је долазио код Владике Андреја и одговарао га је да рукоположи Филипа. Владика Андреј уопште није реаговао на ружне речи свог првог секретара, јер његов мото гласи “Завади па владај!”. Он је нажалост човек који ужива у паљењу ватре и у сукобима око себе.

Све што му неко каже у афекту, истог момента преноси другој страни и на тај начин само продубљује сукобе. Том особином се не би могао похвалити ниједан духовник. Јереја Филипа и Милуновића и јереја Миљана Антића краси особина најоданијих Владикиних доушника. Осим цинкарења којом показује оданост Владики Андреју јереј Миљан Антић нема ниједну другу позитивну особину којом заслужује да буде парох у саборном храму Св. Саве у Бечу, као ни други секретар његовог преосвештенства Владике Андреја. Његов таст јереј Ђорђе Пантелић је добио забрану свештеничке службе од Његовог Преосвештенства Епископа Бачког Господина Иринеја. Он је био у дуговима и утеривачи дугова су дошли на врата његовог стана наоружани (са пиштољима) и том приликом су демолирали његов аутомобил. Владика Андреј га је помиловао и вратио у свештеничку службу у саборни храм Св. Саве у Бечу где служи заједно са својим зетом јерејем Миљаном Антићем и одскоро са другим зетом ђаконом Миладином. Коме ови људи проповедају јеванђеље и да ли су уопште достојни да га проповедају?

Од скоро су Отац Филип Милуновић и његова супруга Наташа Милуновић поставили нову диригенткињу хора оперску певачицу Иву Мрвош Анокић која се представља као Дива, а нема скоро никакве ангажмане. Такође морам напоменути да је она корпулентна и бахата жена као и попадија Наташа Милуновић. ( тешка категорија, преко 100кг, такође тешка и у психичком смислу) Ова оперска дива је сумњивог морала, јер иде по европским аудицијама и представља се да је неколико година млађа него што јесте, а такође је у свом проналажењу пробала све и била чланица секти. Била је чланица адвентистичке секте (а врло огуће и јеховиних сведока) и наставила је секташку традицију дељења летака и у српској православној цркви у Бечу. Ива Мрвош је редовно посећивала психотерапеута у току свог усавршавања у Норвешкој. Завршила је 2 или 3 мастер одсека, али није успела да се запосли и остане у Норвешкој. Претходној диригенткињи је објаснила да је посао црквеног диригента између осталог и дељење летака. Иако нема довољно знања, како у раду са хором, тако и у познавању репертоара православне духовне музике и типика, без проблема је преузела да ради посао за који није квалификована.По благослову јереја Филипа Милуновића довела је чланове адвентистичке секте да постану потенцијални чланови хора. Такође по благослова свештеника Филипа Милуновића држала је пробу хора за време вечерње службе на велики петак. Благо нама!

Теолошко знање Његовог преосвештенства Епископа Аустријско-Швајцарског Господина Андреја се после бројних беседи и изјава у епархији Аустријско-Швајцарској доводи под велики знак питања. На својој беседи је рекао да је Исус Христос ишао у инспекцију код својих апостола, а што се тиче празника Сретења ту није сигуран да ли је то Христов или Богородичин празник.

Такође чувену причу коју прича о човеку кога је срео на железничкој станици и са којим је заједно јео пасуљ представља велику обману народа, јер та прича припада католичким причама и налази се у лектирама у Немачкој и Аустрији.

Његово Преосвештенство Епископ Аустријско-Швајцарски Господин Андреј је храбар када се иживљава над женама које су слабије од њега. Он их принуђује да потпишу споразумни отказ, иако им он сам даје отказ, потписани отказ шаље преко апликације Whattsapp, не даје им сву потребну документацију коју је дужан по аустријском закону. Када је пред њим неки бахати и дрски мушкарац, онда је мањи од маковог зрна. Владику Андреја никада не смете држати за реч, јер он једно мисли, друго ради, а десето говори. У чудесној бечкој шуми се нашао и свештеник Драган Будак који је дошао из епархије Банатске. Његова прва супруга је преминула од тешке болести и након тога је тражио благослов од свог Владике Никанора да се поново ожени, јер је остао удовац са троје деце. Владика га је замолио да има стрпљења и да мало сачека. С обзиром да је био нестрпљив, довео је жену са којом је већ био у вези у црквени стан, јер је она била у поодмаклој трудноћи. Каролина је Мађарица и била је диригенткиња црквеног хора у цркви у којој је служио Отац Драган Будак . Веома је велико питање и до данас да ли је променила католичку веру или јој је остала верна, јер не узима нафору у православној цркви. Због његовог поступка Владика Никанор га је казнио забраном свештеничке службе. Владика Андреј га је помиловао и вратио га је у свештеничку службу, али му још увек није дао пароxију.

 

За „Борбу за веру“ из Беча Ч.С.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 20 август 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 73 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.