header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Светогрђе руских новотараца без преседана: жене око Светог Престола! Штампај Е-пошта
четвртак, 22 август 2019

У недељу, 11. августа, на дан празновања Рођења Светог Николаја, прослављан је покровитељ капеле у селу Варваринка (47 становника) у Липецком реону .

Мештани су сами саградили и сами се брину за капелу. Капела се налази близу места где се раније налазио величанствени храм Светог Архангела Михаила, који је био срушен и потпуно уништен у совјетско време.

На овај дан, први пут у овој капели, одслужена је Света Литургија и Крсни ход, којима је началствовао настојатељ казанског храма села Талеженка отац Алексеј Анисимов.

Сви житељи су практично присуствовали богослужењу скупа с председником насеља Сухаја Лубна, Александром Петровном Овчиниковом и главним добротвором Валеријем Борисовичем Голубевим, који је уложио прилично труда у изградњу.

Све је било добро, осим једне „незгоде“: градитељи храма су из неког разлога потпуно „заборавили“ да у храму саграде олтар и уопште да га икако обележе. Због тога су верници за време Литургије ПО ПРВИ ПУТ стајали непосредно испред Светог Престола и могли су да посматрају чак и најситније детаље вршених ТАЈНИ.

На крају богослужења, у својој поздравној и благодарној речи, отац Алексеј је назвао капелу пуноправном парохијом и заблагодарио добротвору В. Голубеву „за изградњу овог маленог храма“.

Ипак, у закључку свештеник је замолио за опроштај због учињеног безакоња.

"Опростите ми ако сам неког увредио речима, делима или помислима. Свакакви пропусти се дешавају за време службе..."

а онда предложио да се поставе столове за чај право у капелу (линк на видео овде:).

Међутим, овај светогрдни предлог нису подржали парохијани због скученог простора. Послужили су се, после причешћа, на свежем ваздуху.

 

По материјалу са: "Све јереси"

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( петак, 23 август 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.