header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Папа Бенедикт XVI: Тема улоге римског бискупа кључна...
Папа Бенедикт XVI: Тема улоге римског бискупа кључна... Штампај Е-пошта
понедељак, 29 јун 2009

Crkva odlučna i uvjerena za jedinstvo kršćana

           Papa Benedikt XVI. je tijekom prijepodnevne audijencije izaslanstvu carigradskog ekumenskog patrijarhata, koje se stiglo u Rim za svetkovinu svetih Petra i Pavla, potvrdio odlučno i uvjereno zauzimanje Katoličke Crkve za jedinstvo kršćana.
          Katolička crkva namjerava na sve moguće načine pridonijeti uspostavi punoga zajedništva, prema volji Kristovoj i učenju svetoga Pavla, koji nas opominje da smo pozvani „na samo jednu nadu“ – ustvrdio je Sveti Otac. Papa stoga s pouzdanjem gleda na nastavak radova Međunarodnoga mješovitoga povjerenstva za teološki dijalog između pravoslavnih i katolika. Sljedeći se susret održava u listopadu na Cipru – podsjetio je Benedikt XVI. – a raspravljat će se o odlučujućoj temi za odnose između Istoka i Zapada, a to je uloga rimskoga biskupa u zajedništvu Crkve tijekom prvoga tisućljeća. Proučavanje toga vidika neophodno je da se to pitanje može globalno produbiti u okviru sadašnjeg traženja punoga zajedništva – zaključio je Sveti Otac poželjevši da se bratski riješe nesporazumi i napetosti između pravoslavnih predstavnika, nastalih tijekom posljednjega plenarnog zasjedanja Mješovitoga povjerenstva.

27/06/2009 17.49.38

http://www.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?c=298334

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 61 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.