header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Где је био владика Милутин?
Где је био владика Милутин? Штампај Е-пошта
понедељак, 09 септембар 2019

 ОТКАЗАНА ПАРАДА содомита У ВАЉЕВУ:

Прекрили споменик Војводе Мишића да не гледа срамоту

Прајд караван, који најављује предстојећу Параду поноса у Београду, данас је дошао Ваљево са намером да одржи од 17 часова Прајд шетњу Кнез Милошевом улицом, од трга војводе Мишића, али је неколико стотина младих то спречило. Догађај је потом отказан из безбедносних разлога.

         Шетњу је спречило стотинак младих Ваљеваца, а већи индидент је избегнут захваљујући акцији ваљевске полиције.

Учесници Прајд каравана и организатори из београдске Иницијативе младих за људска права, њих 15-ак девојака и младића, окупили су се данас поподне на Десанконом венцу, где су били неколико минута, а потом су отишли у оближњи кафе ресторан у Карађорђевој улици.

Пре него што је шетња подршке Паради поноса почела, стотинак претежно млађих Ваљеваца окупило се на Тргу војводе Мишића. Они су, како су рекли, против одржавања „геј параде“ у Ваљеву. Ставили су црвене тканине преко споменика Десанке Максимовић и војводе Живојина Мишича како „ваљевски великани не би гледали ову срамоту која се дешава у нашем граду“.

Убрзо су отишли до ресторана у коме су били учесници Прајд каравана. Стали су прекопута, све време скандирајући и певајући уз повике против геј популације.

Полиција, која је обезбеђивала скуп, направила је кордон не дозволивши незадовољним грађанима да приђу кафе ресторану у коме су били учесници Прајд каравана, који су одлучили да из безбедносних разлога одустану од шетње ваљевским улицама. Уз полицијско обезбеђење напустили су ресторан. Док се у пратњи полиције њихов комби удаљавао, грађани су скандирали „Србија, Србија“.

Већих инцидената није било сем скандирања и неколико бачених лименки у правцу учесника Прајд каравана у тренутку док су напуштали ресторан и ишли према свом комбију.

Како су рекли организатори из београдске Иницијативе младих за људска права, циљ каравана је да се грађани широм Србије позову на Параду поноса у Београду, као и да се локалној ЛГБТ заједници пружи подршка и поручи да нису сами.

– Овогодишњи слоган Параде поноса је „Не одричем се!“, што је део кампање коју су започели родитељи који су дали оглас да се не одричу своје деце без обзира на њихову сексуалну орјентацију и родни идентитет. Кампања се проширила и на пријатеље, али и на грађане који сматрају да ЛГБТ заслужују исти третман као и сви други – рекао је данас у Ваљеву Александар Савић из организационог одбора Параде поноса пре отказивања Прајд шетње.

Прајд караван до сада је посетио Краљево, Крагујевац, Зрењанин, Суботицу и Нови Сад, и у тим градовима је одржана Прајд шетња. Изостала је у Новом Пазару и данас у Ваљеву.

            Извор: "Србин.инфо"
Последњи пут ажурирано ( уторак, 10 септембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.