header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Стиже ли Синодска комисија код Владике Лаврентија? Штампај Е-пошта
уторак, 10 септембар 2019
          Већ десетак дана једна од тема у Патријаршији српској је да ли ће Свети Архијерејски Синод послати своју комисију у Епархију шабачку. Ову одлуку и разговор на ову тему је успорило нарушено Патријархово здравствено стање. Један од главних задатака Синодске комисије било би испитивање финансијског пословања црквених јединица у Епархији шабачкој.
        Велики проблем представља што Епископ Лаврентије и њему блиски људи не желе да процесуирају свештеника Милана Алексића, за кога је утврђена проневера новца од неколико стотина хиљада евра, те нанета велика штета Епархији шабачкој и Патријашији српској.

    Паријарх је умолио Владику Лаврентија да реши то и казни свештеника Милана Алексића, међутим Владика Лаврентије под притиском протођакона Љубомира Ранковића, као и једног новинара коме је Милан Алексић обећао завршити парохију за синовца, и госпође Тасић, најбиже саветнице Владике Лаврентија, не успева да Патријархову најбољу намеру спроведе у дело.

    Патријарх, који изузетно цени Владику Лаврентија, попустио је под притиском других чланова Светог Архијерејског Синода, тако да би у наредном периоду Синодска комисија могла доћи у Шабац и Лозницу.

     Чланови Синода имају и друге притужбе на рад Владике Лаврентија као што је и даље штампање или како кажу поједине Владике „фалсификовање“ Библије Гласа Цркве, као и штампање разних књига новцем Управе за сарадњу  са Црквама, па онда препродаја њих по вишеструкој цени, али у центру интересовања комисије ће бити проневера новца којим је свештеник Алексић као дугогодишњи старешина цркве у Лозници и један од најутицајнијих Лаврентијевих свештеника оштетио Српску Православну Цркву.

   

Дописник Борбе за веру из Патријаршије српске

Последњи пут ажурирано ( среда, 11 септембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 90 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.