header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Вељко Петрановић: Сотона се плаши крста
Вељко Петрановић: Сотона се плаши крста Штампај Е-пошта
среда, 18 септембар 2019

 Са нескривеним задовољством сам гледао позитиван пример грађанске непослушности у Ваљеву, када је шачица честитих српских патриота успела да спречи процесију содомита у покушају да упрљају њихов град.

        У Београду нисмо били те среће, па су тако полицијске снаге, вишеструко бројније од дегенерика, успеле да очувају јавни ред и мир за шију хватајући вернике који су се усудили да буду поносни на часни крст и свету икону, на своју вековну веру и традицију.

Није проблем то што демонима обузете наказе желе да своје скаредно полно опредељење парадирају као да је нормално. Сви смо одавно свесни њихове непријатне природе. Проблем је у њиховој хистеричној потреби да притом гурну прст у око онима који нису њихови истомишљеници. Проблем је у томе што ти еволутивни ћорсокаци желе да изазову проблем, како би могли да наставе да глуме жртве и за то наставе да добијају масне паре са Запада који се одавно суновратио у амбис, па би за собом да повуче и остатак света. Kако би дошло до проблема, они се не задовољавају тиме што су саблазнили честиту српску јавност, већ и ниско ударају тамо где знају да боли сваког брата и сестру у Христу.

Изопачени неће придобити јавност на овакав начин, и то им није ни циљ. Сотона се, видите, плаши крста. Алергичан је, пада му имунитет када га види, има аверзију ка доброти. Циљ је нечастивог да религију и морал извргне руглу, па тако можемо видети богохулне верзије иконе Богородице и других светаца, не само на овој, већ и на свим прошлим црним мисама које су се одржале годинама унатраг, на опште згражавање и незадовољство.

Није крив пандур, пандур је ништа друго него кер који лаје и уједа онако како му газда нареди. За тај позив се никада и нису опредељивали људи знатних менталних капацитета. Ипак, ја сам уверен да и тај кер у дубини своје душе зна да је продао веру за вечеру. Kасно ће увидети своје грешке онда када и његов накот потпадне под утицај ђавољи.

Није крив ни политичар, тај слугерања који попут пајаца игра и пева онако како нареде прави управљачи капиталом. Kада га замене бољим и одбаце као истрошени (...), и он ће увидети где је грешио. Стићи ће и њега Страшни суд, али не пре него што окружен луксузом, а разорен болешћу буде роптао на свиленој постељи. Упркос томе, вредно је спомена да је прва успешна парада аналних јарана (и сестара по маказама) одржана управо под владом Александра Вучића. Вазда борац за људска права, управо је он сексуалним мањинама омогућио да се безбедно покажу у свом правом светлу, успут вређајући религиозна права оних који поштују православље. Некако се баш потрефило да су све те навијачке, десничарске и друге криминогене групе решиле да почну да практикују толеранцију и инклузивност баш онда када је СНС започео своју диктатуру. Све што можемо рећи је “свака част Вучићу”, јер да не беше његове чврсте руке и мишице подигнуте, сада не бисмо били у прилици да уживамо у оваквим призорима.

Kриви смо сви ми, којима је мука од лажи, лицемерја и отрова којима нас хране, а који нисмо изашли у недељу да станемо на пут том масакру нормалности који се одиграо. Није потребно никакво насиље, нема смисла ударати на болесне. Потребно је једино да се у довољном броју појавимо и истакнемо симболе у које верујемо. Сотона се плаши крста и он ће устукнути, завући ће се у мишју рупу из које је и изгмизао.

Псалам 74 Цара Давида

4. Ричу непријатељи Твоји на месту сабора Твојих, своје обичаје постављају место наших обичаја.

9. Обичаја својих не видимо, нема више пророка, и нема у нас ко би знао докле ће то трајати.

10. Докле ће се Боже, ругати насилник? Хоће ли довека противник пркосити имену Твом?

11. Зашто устављаш руку своју и десницу своју? Пружи из недара својих и истреби их.

22. Устани, Боже, брани ствар своју, опомени се како Ти се безумник руга сваки дан!

 

Извор: „Видовдан“

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 19 септембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.