header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Др хаџи Драган Весовић: Апел патријарху и епископима СПЦ за осуду јавне пропаганде хомосексуализма Штампај Е-пошта
субота, 21 септембар 2019

 Ако су наши властодршци не само заћутали, већ су у свом безумљу постали најревноснији извршитељи налога геј покрета, да ли, часни оци архијереји, ми православни хришћани смемо да заћутимо 

"Ћутањем се Бог издаје."
Св. Григорије Богослов

         Часни оци архијереји,

Тргови и улице нашег престоног Београда и бројних других српских градова били су протеклих дана места до сада најбруталније промоције хомосексуализма, кога је велики учитељ Цркве, Св. Јован Златоусти, означио као грех гори од убиства. Разврат и неморал који је током тих дана виђен на улицама наших градова по гнусоби превазилази чак и описе римских Баханалија и Сатурналија. На овогодишњој паради срама оскрнављене су пред нашим очима две највеће Србинове светиње, православна вера и деца, јер су ругачи злоупотребили децу и богохулну икону са ликом Пресвете Богородице у дугиним бојама за пропаганду идеологије политичког хомосексуализма. Испуњавајући прошлогодишњу претњу да ће параде срама организовати и ван Београда, вође геј покрета су јасно потврдиле да желе да својом протвиприродном идеологијом загаде сваки крај наше, мученичком крвљу освештане, земаљске Отаџбине. Истовремено су нам и ове године гласно поручили да, у рату који се против православног Српства води „другим средствима“, неће одустати све док нам доношењем закона о регистровању истополних заједница не разоре Богом благословене установе брака и породице, које су вековима биле наше „мале Цркве“ и прве школе националне културе и сећања.

Гледајући све то не можемо као православни хришћани а да се са страхом не сетимо опомене Господње: „Није могуће да не дођу саблазни, али тешко ономе преко кога долазе“ (Лк. 17:1). Ако су наши властодршци не само заћутали, већ су у свом безумљу постали најревноснији извршитељи налога геј покрета, да ли, часни оци архијереји, ми православни хришћани смемо да заћутимо док се наша деца саблажњавају сценама разврата и пропагандом хомосексуализма? Ако ћутке гледамо како председница владе Србије пропагира хомосексуализам међу децом на паради срама, неће ли се тада на свима нама остварити страшно пророштво Господње да „који саблазни  једног од ових малих… боље би му било да се објеси камен воденички о врат његов“  (Мт. 18:6).

Часни оци архијереји, имајући у виду јеванђељски наук да се „Богу, треба већма покоравати него људима“ и страшне речи Светог Писма које сте и сами изрекли у чину епископске хиротоније да је „проклет свако ко немарно твори дело Божије“, синовски Вас коленопреклоно молим да дигнете саборни глас против јавне промоције хомосексуализма и истовремено затражите да се инкриминише пропаганда хомосексуализма међу малолетним лицима, те да већ сада оштро осудите најаву доношења закона о регистрацији истополних заједница. Једном речју, у име Богом поверене Вам пастве затражите од представника државних власти да неодложно наведеним мерама, а у складу са Уставом Републике Србије (чл. 54)  и праксом  Европског суд за људска права (Otto-Preminger-Institut v. Austria, 1994), заштите јавни морал огромне већине грађана Србије.

Целивајући Ваше свете деснице,

до краја одан на путу Светог Саве

др Хаџи Драган Весовић, народни посланик,

члан Председништва Српског покрета Двери


Извор: "Двери"

Последњи пут ажурирано ( субота, 21 септембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.