header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Знаци и опомене Божије: земљотрес на Светој Гори у време службе у Ватопеду Штампај Е-пошта
среда, 23 октобар 2019

 Православни верници ових дана пажљиво прате саопштења која долазе са Свете Горе. Као што смо већ известили цењене посетиоце „Борбе за веру“, тамо се у посети од 19. - 22. октобра налазио изазивач и вођа највећег раскола у Православљу од отпадања Рима 1054. године, константинопољски патријарх Вартоломеј. Земљотрес који је јуче погодио приобални појас Атона, монаси и верници довели су у директну везу с атаком светских сатаниста на Врт Пресвете Богородице – Свету Гору Атон.

         Ујутру 22. октобра 2019. године, у подводној зони крај обала Атона, регистрован је земљотрес магнитуде 3,5 степени по Рихтеровој скали.

Земљотрес се догодио у 07:12 h. Епицентар земљотреса био је 39 километара северозападно од Атона, у подводној зони на дубини од 10 км. Аутоматика геодетског иститута Атинске опсерваторије (Атина), регистровала је земљотрес магнитуде 3,2 степена по Рихтеровој скали.

Монаси кажу да су осетили земљотрес, који се поклопио с посетом константинопољског патријарха Вартоломеја. Он је допутовао на Свету Гору како би убедио монахе да признају нову расколничку „цркву“ Украјине.

Према речима поклоника, подземни потреси догодили су се током јутарње службе.

„Био је један или два потреса. Али код Ватопеда је то било све много јаче. На Атону пуно људи о томе прича. Данас сам чак био и у руском манастиру Пантелејмон, у ком много монаха расправља о овом догађају, што сам заиста чуо. Они схватају зашто се, за духовне тачке гледишта, све ово догађа. То је зато што Вартоломеј прави такав раскол – зато Господ пројављује Себе, показује патријарху и манастиру Ватопед где је истина. Тако о томе тамо расуђују“, - рекао је поклоник Роман Бережнов.

Подсећамо да је игуман манастира Ватопед, архимандрит Јефрем, кога су многи раније знали као доброг пастира, 21. октобра толико радосно примио у свој манастир расколника Ватоломеја, да је поглавару Фанара чак доделио звање духовног покровитеља манастира и одликовао га златним крстом.

Као што је познато, отац Јефрем је имао мождани удар током путовања у Кијев на интронизацију Епифанија Думенка, због чега није могао да учествује у служби заједно са украјинским расколницима. Међутим, чини се да га ова прича ничему није научила, и као резултат тога, игуман Ватопеда пристао је да учествује у богослужењу на коме су расколника Епифанија Думенка помињали као „митрополита кијевског и целе Украјине“.

Последњи пут ажурирано ( среда, 23 октобар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.