header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Лицемерност и дволичност Атанасија Раките Штампај Е-пошта
четвртак, 24 октобар 2019

 У последње време смо сведоци сталних напада на Његову Светост патријарха српског господина Иринеја због доделе ордена председнику Александру Вучићу. Тим нападима, како јавним тако и оним "тајним", се придружио сарадник америчке амбасаде, супруг и отац и, на жалост многих, епископ милешевски Атанасије Ракита.

         Атанасије Ракита је пре свега потписао писмо које је с коца и конопца срочио у свом духу самопроглашени архиепископ цетињски митрополит Амфилохије и то на централној прослави 800 година аутокефалност СПЦ у манастиру Жича. У том писму се вршио притисак на Његову Светост патријарха Иринеја да се између осталог не додели орден председнику Вучићу. Сем Атанасија Раките који је изгубљен у времену и простору и у свом безобразлуку, то писмо је потписало неколико мање важних архијереја наше Цркве, па чак и епископ западноевропски господин Лука који се већ дуже време у болесничкој постељи у Паризу.

Треба напоменути и ово, да је исти овај орден, а на предлог митрополита Амфилохија уручен и Филипу Вујановићу бившем председнику Црне Горе, где је за време његовог мандата Црна Гора прогласила своју независност и признала лажну државу Косово. Толико о Амфилохију и његовој борби за Православље. Паметном је и ово доста!

Него да се вратимо на господина Ракиту. Као што смо навели у свом бунилу и безобразлуку, можда, мученик није ни знао шта потписује. А ако је ипак знао, хоћемо само да подсетимо владику милешевског, да он и његова сиромашна епархија добија годишњу помоћ од истог тог Вучића и министарства вера Србије и то не малу своту новца која се дели свим монасима и монахињама, па чак и неким свештеницима у овој епархији. Да зло буде веће, чак и његова супруга Александра Јуришић и његов шурак Зоран добијају веома високу плату од тога новца, а на којем се и не појављују на радном месту у Пријепољу. Истине ради, по сведочењу једног свештеника виђени су пре пар дана у владичанском двору како сређују неку документацију. Опет прекривање прљавих послова у епархији милешевској. Видећемо докле ће ово трајати.

И на крају шта рећи о овом човеку? Закључите сами: порок алкохол, кршење монашких завета - безбрачност, сарадња са америчком амбасадом, непастирска брига о монаштву и свештенству, физички напади, лицемерност, дволичност и безобрзлук... Да ли су ово карактеристике једног владике???

Свако добро,

Идентитет аутора чланка познат Уредништву

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 24 октобар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.