header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Важна вест о којој званични сајт Београдске патријаршије ћути (али ту је „Борба за веру“) Штампај Е-пошта
петак, 25 октобар 2019

 Представници Константинопољске патријаршије допутовали су у Србију  ради преговора с представницима Српске Православне Цркве.

         Делегација расколничке Константинопољске патријаршије допутовала је 24. октобра 2019. године у Београд ради преговора с патријархом Иринејем и јерарсима СПЦ о православним питањима, преноси «Orthodox times».

У делегацији Фанара налази се јересијарх (екумениста и изумитељ новотарија које у СПЦ уводе српски новотарци на челу са Игњатијем Мидићем) титуларни (без пастве) митрополит пергамски Јован Зизиулас, двојица водећих екумениста Фанара митрополит галски Емануил (који је у  Кијеву служио Литургију скупа с припадником секте Мираша Дедеића такозваним "архимандритом" Борисом Бојовићем) и митрополит адрианопољски Амфилохије, као и секретар Синода Константинопољске патријаршије ђакон Григорије (Франгакис).

Сви чланови ове делегације су, иначе, лобисти националистичке секте зване „Православна црква Украјине“.

Митрополит Емануил галски и патријарх српски Иринеј 

 + + +

Користимо прилику да читаоце „Борбе за веру“ известимо да Стејт Департмент наставља са својом интензивном дипломатског активношћу у циљу притиска на Помесне Православне Цркве да признају украјинске расколнике. У том циљу одржан је састанак представника Стејт Департмента САД с представницима Грузијске Цркве. У изјави Грузијске Цркве каже се да је „на састанку разговарано о будућим плановима и сарадњи.

Делегација Грузијске Православне Цркве у Стејт Департменту САД

Извор: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( субота, 26 октобар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.