header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Скандал за скандалом у Епархији милешевској Штампај Е-пошта
понедељак, 28 октобар 2019

 Нема дана у седмици када ову нашу Светосавску Епархију милешевску потресају скандали. Циркус на сваком ћошку, док главни циркусант Атанасије Ракита све то ћути и одобрава, те уз чашицу добре ракије немо посматра. Многи указују на проблеме са молбом да се крене у решавање истих, притужбе, сугестије и молбе свакодневно пристижу у Кабинет епископа, док извесни шеф кабинета Епископа милешевског (његов шурак) Зоран Јуришић све то уништи када дође, тако, с времена на време у Пријепоље.

Обраћали смо се и саветнику за просвету, медије и информације (његовог "хануми") госпођици Александру Јуришић са проблемом у извођењу верске наставе у више школа, али одговора ни до дана данашњег нисмо добили, а и како да добијемо кад се извесна "госпођица" не појављује у Пријепољу. Кроз шалу нам рече један свештеник да на погрешну адресу адресирамо притужбе. Да не шаљемо за Пријепоље, већ за Београд. У кад боље размислим, човек је у праву.

Ових дана се увелико прича по Новој Вароши да је локални свештеник С.Б. проневерио 2 милиона динара црквеног новца. И због тога Атанасије Ракита одлучује да га премести из Нове Вароши, док свештеника И.Е. по његовом личном сведочењу поставља на место С.Б. Сам И.Е. се увелико хвали да је добио премештај, јер једино владика Атанасије има у њега поверење у читавој Епархији и због тога га моли да преузме ову нову парохију и функцију. Каже да је владика тако одлучио, да у Нову Варош прелази од 01.11.2019. год. Пред нама је, видећемо шта ће се десити? Можда са овим текстом још више разљутимо епископа милешевској господин Атанасије и пореметимо му ове планове.

Ових дана (26. и 27. октобра) у епархији милешевској се прославља епархијска слава Свети краљ Владислав и прослава 800 година аутокефалност СПЦ.  Зашто вам ово пишемо? Пишемо зато да видите и само уочите бунило и лудило овог нашег несрећног "владике". Свети краљ Владислав се прославља 07. октобра, док двадесет дана касније Атанасије Ракита одлучује да прослави епархијску славу, а све са изговором да није мога тог датума јер је била централна прослава у манастиру Жича. Прослава је била 06. октобра, а не 07. октобра. Чист пример новотарства. Ако је тако, следеће године Вазнесење Господње, манастирску славу манастира Милешева, немој славити 40 дан по Васкрсу, него тамо у Госпојинском посту.

800 година аутокефалност СПЦ се исто прославља и ту у манастиру Милешева. Да ли  Атанасије Ракита зна да манастир Светог Николе у Прибојској Бањи и Дабарску Епархију? Очигледно да не зна, док је централна прослава у манастиру Милешева. Лудило за лудилом.

И на крају, на званичном сајту Епархије милешевске стоји да је нови службеник ЕУО јереј Мирослав Јовановић, док шеф кабинета Епископа и саветник за просвету, медије и информације остали исти.

Тешко нама ко нам је духовни вођа.

 

Идентитет аутора чланка познат Уредништву

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 28 октобар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.