header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Лаврентијево проклетство поклоњења папи - клирици напуштају Епархију шабачку (видео)
Лаврентијево проклетство поклоњења папи - клирици напуштају Епархију шабачку (видео) Штампај Е-пошта
среда, 27 новембар 2019

 Протеклих седмица новинске ступце је пунила вест  да је свештеник Саборног храма у Шапцу напустио Епархију и отишао да вози камион у Немачкој. Како је неко донео одлуку да олтар замени камионском кабином многима није јасно. Добро упућени извори кажу да је човеку досадила тортура најближих сарадника Владике Лаврентија, те је рекао доста, окренуо се и отишао.


Није се нико пуно насекирао на то, већ је „хоботница“ око Владике Лаврентија што брже одлучила кога ће рукоположити и дати му парохију у Шапцу.

Међутим, ових дана се појавила вест да је још један свештеник напустио Владику Лаврентија и упутио се пут Аустралије, нико није знао шта ради тамо, а он је отишао и замолио Владику Силуана да му да парохију, јер у Метковићу на 340 кућа нема основну животну егзистенцију, те је тек по добијању парохије у Аустралији обавестио Владику Лаврентија да се више неће враћати у Епархију шабачку. Многи ђакони у Епархији шабачкој у последње три, четири године донели су одлука да напусте или Епархију или и сам ђаконски чин, јер немају основних потреба за живот, а нико се не бави нагомиланим кандидатима у Епархији шабачкој.

Многи свештеници, ђакони и вероучитељи су најблаже речено шокирани како се проневере новца у Епархији шабачкој од стране „утицајног свештенства“ прикрива, како се не мари на огромну крађу новца и како Владикини сарадници штите људе попут Милана Алексића, човека који је цео живот црквеним парама трговао и куповао утицај. Какав је то човек цела је Црква упозната, а какав је био некада сведоче његова сабраћа свештеници. Свештеник Милан Алексић још није уништио чланску карту Савеза комуниста, а још у војсци је пријавио богослова Д.В, да има Свето Писмо, те је овај био најстроже кажњен, и такав човек данас да нам проповеда то исто Свето Писмо. Познато је да је као свештеник у Грачаници, једној од најсиромашнијих ЦО у шабачкој Епархији, највише куповао бројева Гласа Цркве, те тако се повезивао са својим главним заштитником  Љубом Ранковићем, а када је кренуо из Грачанице на нову парохију, часописе са којима није знао шта ће је бацио у грачаничку реку, те се река излила и поплавила летину људима у околини цркве. И тако Милан Алексић, један од најбогатијих људи у Лозници, са Љубом Ранковић, Мирком Вилотићем, кадрира по Епархији шабачкој, одлучује о судбини свих нас. Ако је и од њих, много је.   

  (Н.Ј)

Подсећање:

ЛАВРЕНТИЈЕВО ПРОКЛЕТСТВО

  • У нашем народу се каже да "риба од главе смрди", па због тога питам, како је могуће да се наша браћа чуде безакоњу свештеника, а не чуде дугогодишњег безакоњу епископа од кога траже одговоре. Вама је познато да епископ Лаврентије екуменише деценијама, да је водио на поклоњење римском јеретику 40 свештеника, и посетио гроб Алојзија Степинца. Још ми је на саблазан било када је еп. Лаврентије говорио о дугогодишњем епископском стажу поменуо да је стар и да чека пресељење у Царство небеско што је супротно учењу Православне цркве, јер се то не зна док Господ Бог не одлучи.
  • И још је рекао да би радо дочекао Далај ламу, ако би овај дошао у Србију!

  • И таквом епископу наша браћа постављају питања, и очекују правду?! 

   

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 28 новембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.