header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Амфилохије - богоборац! Штампај Е-пошта
понедељак, 04 новембар 2019

 Уз благослов Амфилохија крштена транс особа у Храму Христовог Васкрсења

Иако му у личној карти још стоји женско име

Транс особа Вук Аџић крштен је јуче уз благослов Митрополије-црногорско приморске и митрополита Амфилохија у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици.


Како је казала предсједница Управног одбора ЛГБТ Форума Бојана Јокић, Аџић је крштен под именом Вук и ако му у личној карти још увијек стоји женско име.

“Вук је транс момак који још увијек није прошао кроз цјелокупну транзицију. Нема ријечи којом бих описала овај осјећај среће и поноса. Данас је хришћанска љубав према човјеку побиједила све разлике. Хвала Митрополији на раширеним рукама спремним за загрљај за сву своју дјецу”, написала је Јокић на свом Фејсбук налогу.

Аџић се крстио у црногорској ношњи, а Јокић је казала да је ово први случај крштења транс особе која није прошла транзицију.

“Држава није спремна да прихвати његов идентитет прије транзиције већ му у свим документима стоји женско име, а СПЦ јесте у крштеници му пише Вук”, додала је Јокић.

Аџић је недавно за медије испричао своју исповијест о пребијању на прагу његове породичне куће у селу Матешево код Колашина. У интервјуу је тада истакао да је за њега “црква је једино мјесто гдје може да кажем да је на неки начин безбједан.

 “Пред Богом слободно и у цркви сигурно”, поручио је Аџић.

 

Извор:  m.cdm.me

Последњи пут ажурирано ( уторак, 05 новембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 77 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.