header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Расколник и јеретик Штампај Е-пошта
субота, 16 новембар 2019

 ДИМИТРИОС АРХОНТОНИС, ТЗВ. ПАТРИЈАРХ ВАРТОЛОМЕЈ, МОЛИО СЕ У БЕЛГИЈИ С РИМОКАТОЛИЧКИМ „СВЕШТЕНСТВОМ“

Поглавар расколничке Константинопољске патријаршије посетио је, недавно, Белгију у својству почасног госта на свечаној прослави 50. годишњице оснивања белгијске митрополије.


У суботу, 9. новембра 2019. године, поглавар расколничко-јеретичке Константинопољске патријашије такозвани патријарх Вартоломеј началствовао је вечерњом службом у грчкој саборној цркви Светих Архангела Михаила и Гаврила на којој су присуствовали политички делатељи и римокатолички бискупи, јавио је Orthodox Times

То је био „историјски моменат за Православље у Белгији, - каже се у саопштењу. – Осим свештенства белгијске митрополије и православних јерараха, на богослужењу је присуствовала и група римокатоличких бискупа на челу с надбискупом Мехелена-Брисела кардиналом Жосефом Де Каселом, те политички делатници Белгије, диполомате више православних земаља и представници Константинопољске патријаршије из Европе и Америке."

Последњи пут ажурирано ( недеља, 17 новембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.