header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Јурисдикцијска агресија водећег руског екуменисте, патријарха Кирила, на Грузијску Православну Цркву Штампај Е-пошта
среда, 20 новембар 2019

 ПРОТЕСТ ГРУЗИЈСКОГ ПАТРИЈАРХА ИЛИЈЕ ДРУГОГ РУСКОМ ПАТРИЈАРХУ КИРИЛУ

 Да су "православни" екуменисти непријатељи Цркве, потврђује и најновији цркворушилачки чин руског патријарха Кирила. Наиме, у ситуацији док на Грузијску Православну Цркву, последњи бастион Православља, Америка и њени сателити врше снажан притисак да она призна украјинске расколнике, чему је ова Црква до сада успешно одолевала, - папин брат патријарх Кирил чини јурисдикцијску агресију, упадајући на канонску територију ове Помесне Православне Цркве. Агресија водећег руског екуменисте, не може се другачије објаснити осим као провокација усмерена на јачање снага које врше притисак на Грузијску Цркву да призна националистичку секту звану "Православна црква Украјине", што се сада лако може догодити.

          За "неверне Томе" који ће поставити питање: зашто би руски патријарх учинио нешто што је против интереса Руске Цркве, одговор је једноставан: Ватикану и Фанару је далеко лакше да склопе унију у ситуацији раскољених и раздробљених Помесних Православних Цркава, него док међу њима владају слога и јединство. Ствари се одвијају по истом принципу, и из истих разлога по којима је разбијен Варшавски пакт (или бивша СФРЈ) - да би Запад лакше поробио земље - чланице тих савеза. "Православним"  екуменистима примарни циљ је унија с Ватиканом, и они све што чине - чине у том правцу.
 
         Сатанистички блицкриг на Православну Цркву и новонастали раскол у васељенском Православљу, који већ сада по обиму и дубини правазилази раскол настао отпадањем Римске цркве 1054. године, наговаштавају скору апокалипсу.  Но, без обзира на трагичност ових догађаја, у њима има и нечег есхатолошког. Наиме, испуњавају се речи Писма. Бог је, очито, почео да разлучује овце од јараца (ср. Мт.25,32-46),  и пшеницу од кукоља (ср. Мат. 13, 24-30). "Тако и ви кад видите све ово, знајте да је близу код врата" (Мт. 24,33). Дошло је време да се коначно јасно пројави ко је вера а ко невера, и да свака зверка покаже свој траг.
 
          Уредништво

+ + +

Грузијски патријарх не разуме одлуку поглавара Руске Цркве да упути капелане у базе Руске Федерације у Абхазији и Цхинвали

Католикос-патријарх Грузијске Православне Цркве Његова Светост Илија Други подсетио је папиног брата патријарха московског и целе Русије Кирила (кога је, очито, обузео папистички дух самовлашћа и свевлашћа – нап. „Борба за веру“) да свештенство других Православних Цркава не може без одобрења Грузијске Православне Цркве да врши службе на територији које се налазе под њеном  јурисдикцијом.

„По црквеним канонима, недопустиво је слати свештенике било које Православне Цркве на нашу територију, без нашег разрешења, ради служења како у војном, тако и у обичном простору. Такве акције изазивају напетост и погоршавају ситуацију“, - каже се у писму патријарха Илије Другог патријарху Кирилу поводом објављене информације да по разрешењу (благослову – нап. „Борба за веру) поглавара Руске Цркве дипломирани припадници верских институција РПЦ могу, као капелани, отићи у војне базе изван граница Руске Федерације, укључујући Абхазију и Јужну Осетију.

Текст писма објавила је у недељу информативна служба патријарха Грузије.

„Руска Црква је свагда признавала и признаје јурисдикцију Грузијске Цркве, како у Абхазији, тако и у Цхинвалском региону, зато не разумемо такву одлуку, и она све нас ставља у тежак положај“, - каже се у писму.

Истовремено, патријарх Илија позива патријарха Кирила да искористи своје могућности за нормализацију односа између Русије и Грузије, народа и Цркава двеју земаља.

 

По материјалу са: „Интерфакс Религија“

Превод са руског  и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 новембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.