header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Свештеник Вјачеслав Максименко: Камере и снимања у храму су антимисија!
Свештеник Вјачеслав Максименко: Камере и снимања у храму су антимисија! Штампај Е-пошта
понедељак, 02 децембар 2019

 КАМЕРЕ УБИЈАЈУ СВЕТОСТ ЛИТУРГИЈЕ

Тајне зато и јесу тајне, да би се према њима односило са посебним стањем душе, а сва емитовања убијају душе људи.

Ово је фотографија са службе на Фанару...

Микрофони стоје на самом Престолу!

То је светогрђе!

Престо (грч. Αγία Τράπεζα – Свети Сто) је четвороугаони сто, који се налази у средини Олтара, освећен је и обучен у свештене одеће.

Свети Престо је најсветије место у храму и символизује невештаствени Престо Свете Тројице, и место је посебног присуства Божије Славе. На Престолу се налази неколико свештених предмета: Антиминс, Јеванђеље, један или неколико престоних крстова и Дарохранилница.

Како су свештеници у претходним вековима служили без микрофона и ТВ преноса? Како је Свети Јован Кронштатски окупљао хиљаде људи и сви су чули све?

То је резултат либерализма који се шуња по Руској Цркви! ТВ камере убијају, и већ су убиле светост Литургије, светост Цркве и оправдавати снимање у храму, као и фотографисање чинова где архијереј или свештеник вади Ангнец или одваја честице – све то наноси штету Вери! Ми немамо толико инвалида да бисмо свима њима вршили пренос из Олтара!

Свештеник Вјачеслав Максименко

То је – антимисија! Мисија Апостола је живо општење с људима! Јасно је да патријарх неће долазити у сваки храм, али зато ће архијереји, зато ће свештеници,  пре свега, да пренесу Христову проповед изван зидова храма!

Престаните да објављујете фотографије и видео записе са опела покојника, са Крштења, из Олтара! Зар тако нећемо убрзо стићи до емитовања аудио записа Тајне Исповести!

Све то доноси штету, а не корист!

 

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Извор: "Савез православних новинара" Русије

Последњи пут ажурирано ( уторак, 03 децембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.