header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Скуп подршке за вољеног владику
Скуп подршке за вољеног владику Штампај Е-пошта
недеља, 15 децембар 2019

 Владика Филарет слови за човека који је највише помогао и унапредио епархију милешевску у целој њеној историји, од Светога Саве па све до ових дана. Нема уопште потребе да овом приликом наводимо шта је све Наш добри владика учинио, јер је то свима нама у Рашкој области много добро познато.


Управо због тога, верни народ епархије милешевске жели да му ода захвалност и још једном каже: ХВАЛА Вам Преосвећени владико за све до сада учињено.

Тим поводом заказан је скуп подршке епископу Филарету у Дому културе у Пријепољу за 28.12. ове године у 18.00 часова. Очекује се масован долазак верника из свих крајева Рашке области, а и шире. Свој долазак су потврдили и верници муслиманске вероисповести, којима је владика здушно помагао када су били у невољи, не правећи разлику ко је какве вере. Владика Филарет као народни човек, увек је био широког срца и помагао је свима којима је то било потребно.

Међутим, чувши за заказивање овог скупа, актуелни владика милешевски Атанасије Ракита који, уплашен, вероватно да се овај скуп не претвори у масовни излив негодовања против њега самог, његовог начина рада или боље речено не рада, опијања и бахатог трошења пара, запошљавања своје супруге и шурака, нелегалне сече шуме и уопште урушавања комплетне епархије милешевске, почео је деловати на спречавању овога скупа.

Тако је већ позвао неке свештенике и калуђере, упознао их о овом случају и наредио да се максимално потруде код народа у убеђивању да до овог скупа и не дође. Први који је потрчао са шупљом причом, јесте његов штићеник и одани слуга отац Небојша Јовановић. Почео је Јовановић код својих парохијана у Коловрату са причом да се одустане од овога скупа. Чак је понудио и новчану накнаду само да до скупа не доће. Видевши да народ не одустаје од зацртаног циља, брзо се повукао. На питање једног нашег брата упућено о. Небојши "зашто нас гледа у очи и још лаже", отац Небојша није имао одговара. Јасно је и њему ко је Ракита, а и Ракита је свестан својих недозвољених работа, којима се више ни броја не зна, уплашен не само за свој трон и породицу, већ и за слободу кретања, јер лако може да се деси да после свега надлежни органи Републике Србије предузму кривични прогон и пијаног владику коначно сместе где му је и место.

 

Наставиће се...

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 16 децембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.