header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Радовачне Селић: Поводом одбране манастира Раковице од поповских и патријаршијских разбојника Штампај Е-пошта
уторак, 17 децембар 2019

 НЕМА ОДСТУПАЊА, НЕ БОЈТЕ СЕ ЊИХОВИХ ПРЕТЊИ

Браћо и сестре!

Долази час и већ је настао када се мора прећи са речи на дела. Ево таквог дела! Са великом радошћу прочитао сам ваш позив верном народу да „по цену својих живота устане у одбрану“ манастира Раковице и монахиња од попова разбојника и патријаршијских криминалаца.


Тако треба! Нема одступања! Бог је са вама!

Иначе, у последње две деценије, учествовао сам у више сличних акција, и зато сматрам да имам морални кредибилитет да вам писаним путем дам подршку (а доћи ћу и на лице места).

 Уз разумевање за вашу тактичност, ипак морам да вам замерим следеће:

У свом саопштењу кажете да су патријаршијски адвокати обманули патријарха Иринеја.

Зар вам се не чини да је он пречесто „обманут“?!

1.     Ономад су га „обманули“ да лупа као Максим по дивизији о томе како у Србији фабрике и ауто-путеви ничу као печурке после кише, док је додељивао највише одликовање СПЦ човеку који је Србију претворио у колонију, Србе у робове и просјаке и приде легализовао педерастију!


2. „Обманули“ су га да изјави да је он екумениста и пацифиста (овде:)?!

3. Био је „обманут“ и кад се молио Богу да Сабор позове папу у Србију:  "И нека Бог да да га (папу) Сабор позове и да он дође"  (овде:)

4. И кад је, у честитки папи Фрањи, хулио на Духа Светога рекавши да је папу у „ново звање... Дух Свети призвао (овде:).

Тог истог папу који се моли паганској богињи Мама Пача“ дозвољавајући да се тај „идол постави поред олтара Светог Петра“.

Папу који не скрива своју припадност илуминатима и сатанистима:

5. И кад је исповедио вероиздајнички екуменизам и оспорио да је Православна Црква једна и једина спавајућа, рекавши: „Ниједна историјска црквена заједница не може претендовати на то да је Црква, ако је престала да тежи јединству са другим Црквама." (овде:)


6. „Обманули“ су га и кад је понизио српски народ и Цркву учешћем у римокатоличкој процесији?!

Преподобни Јустин Ћелијски:

>>Није ли још Свети Сава у његово време, пре седам и по векова, називао римокатолицизам "латинска јерес". А колико је од тада нових догамата папа измислио и "непогрешиво" одогматио!<<

Преподобни Јустин Ћелијски:

"Правило 45. светих Апостола громогласно заповеда: "Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако ли пак допусти, као клирицима да што раде, нека се свргне". - Ова је заповест јасна и за комарачку савест. Зар не?"

7. И кад је, као шамбез – гојим,  палио свеће у синагоги на јеврејску Хануку?!

 Преподобни Јустин Ћелијски:

>>Правило 64. светих Апостола наређује: "Клирик или световњак, који пође у синагогу јудеја или јеретика да се моли, нека буде свргнут и одлучен". - И ово је јасно и за најпримитивнију свест. Зар не?

8. Можда су га „обманули“ да буде саучесник и покровитељ великог раскола у Српској Цркви, свргавањем, рашчињавањем и протеривањем бившег епископа рашко-призренског Артемија и његовог монаштва са Косова и Метохије?!

9. И да руководи и аминује безаконо свргавање још пет правоверних епископа?!

10. И да штити америчког шпијуна Атанасију Ракиту, а немилосрдно прогони правоверног владику и истинског патриоту владику Филарета?!

Ма био би предугачак овај текст када бих навео  у чему су све „обманули“ Иринеја Гавриловића.

Зато не амнестирајте га, браћо! Риба смрди од главе! Нашироко је позната истина о томе ко држи кључ од патријаршијске благајне и у каквим је родбинским односима тај човек са осведоченим среброљупцем и вероиздајником Иринејем Гавриловићем.

Не будимо наивни. Садашњи патријарх је изабран намештаљком. Њега су на трон довели непријатељи СПЦ. И није на то место случајно доведен. Он је ту у циљу рушења наше Цркве. Он ту није по вољи, већ по допуштењу Божијем, због народне отпадије.

Али, чак и ако допустимо да њиме манипулишу (због старачке излапелости, иако, рекох, да је он одувек такав био), онда треба тражити његову оставку, пошто је неспособан да управља Црквом. Ма, као што рече један човек: обратите само пажњу на његов поглед и све ће вам бити јасно. То је човек „без својстава“.

Подсетићу само на чињеницу која довољно говори сама за себе: избору епископа нишког Иринеја за патријарха, највише се радовао Иринеј Буловић. Он тада није крио своју радост, изјављујући да ће новоизабрани патријарх Иринеј бити бољи патријарх него што би он сам био. Зашто? Зато што је знао да је Иринеј Гавриловић човек без својстава, те да ће такав бити само формални, а он, Буловић, неформални патријарх српски.

И само желим још да кажем: не треба се превише замајавати међусобним (режираним) сукобима између две или више група епископа екумениста, новотараца и приде криминалаца. Од тога наши верници ни Црква немају никакву корист. Бандите у Цркви треба и третирати као бандите (а екуменисти и новотарци то јесу), и усмерити сву пажњу и снаге на одбрану наших светиња од таквих на терену. Нека одбрана манастира Раковице буде почетак такве борбе.

Амин, Боже дај!

П.С.

При крају писања овог текста прочитао сам (овде:) да вам је један од тих поповско-патријаршијских криминалаца из патријархове инквизиције, извесни ђакон Горан, претио забраном причешћивања зато што браните манастир. Не бојте се његових претњи нити забрана, они могу своје забране да окаче мачку о реп!!! Из личног искуства вам то кажем. Код таквих битанги се не треба ни причешћивати, а има ко ће вас да причести. Не брините се за то. Причестиће вас НАШИ.

Последњи пут ажурирано ( среда, 18 децембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.