header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ракита у паници Штампај Е-пошта
среда, 18 децембар 2019

 У претходном чланку (овде:) речено је да епископа, од народа непризнатог милешевског, Атанасија Ракиту, хвата страх од предстојећег скупа подршке вољеном нашем владики Филарету. Такође смо писали и како је парох са Коловрата отац Небојша Јовановић добио конкретне инструкције на спречавању одржавања народног скупа, у коме се у Рашкој области задњих дана на велико прича.

Увидевши да је то чињеница од које се не може побећи, нервозни Ракита вуче потезе очајника и тако је за свега три дана сазвао све попове у епархији, сваког понаособ, али сваком исту причу, а то је да утичу што могу више на своје парохијана, не би ли их спречили у одласку на јавну трибину, која је постала, сва је прилика, његова ноћна мора.

Изузети од овог позива били су само неколицина свештеника који су иначе са Ракитом већ одавно у отвореном сукобу и налазе се на маргиналним парохијама, тако да и не могу бити од неке битније важности за Ракитину сулуду мисију.

Очити пример да сва ова реторика коју сулуди и ретко трезни Ракита спроводи, огледа се у деловању пароха са Прибојске Бање оца Ненада Тешића, који и ако се трудио задња три дана да ми максимално испоштује жељу и наредбу свог тутора, и сам је преднародом више пута признао да је све то безнадежно и да народну вољу нико не може изокренути. То је морао да призна, јер је у противном ризиковао озбиљан сукоб са својим парохијанима, а што му уопште није потребно, јер га народ иначе не воли и сматрају га за Ракитину улизицу.

Позивамо верни народ милешевске епархије а и шире, да 28. децембра 2019. године, у 18:00 часова дођу на скуп подршке владики Филарету у Дому културе у Пријепољу. Нека се чује глас народа. Видимо се!!!

 

Наставиће се...

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 18 децембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 76 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.