header image
НАСЛОВНА СТРАНА
„Српско уједињење“: Преокрет: Део Бошњака у Црној Гори покренуо акцију одбране џамија Штампај Е-пошта
субота, 28 децембар 2019

 Припадници Партије правде и помирења, која је најтврђи конкурент Бошњачкој странци у Црној Гори, не слажу се са свјеже донесеним Законом о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница.


Саговорник портала Српско уједињење из редова партије — филијале муфтије др Муамера Зукорлића, тврди да се новим Законом о слободи вјероисповијести угрожава имовина Исламске заједнице Црне Горе.

— Ми, Бошњаци муслимани, морамо да организујемо одбрану џамија и старих вакуфа у Црној Гори. Ако ми не заштитимо наше вјерско, национално и културно добро, неће за нас то урадити ни Срби, још мање Црногорци — каже саговорник портала Српско уједињење.

Он наглашава да се у одбору Странке правде и помирења из Петњице осјећа одлучност чланства да се брани имовина која припада Исламској заједници, односно да се не дозволи режиму да ''изнајмљује'' и скрнави вјерске објекте који припадају муслиманима.

Кампања се спроводи под мотом: ''Не дамо џамије Црној Гори''.

На интернет презентацији Партије правде и помирења већ је почела акција одбране вјерских објеката муслимана из Црне Горе.

 
Извор: "Српско Уједињење"

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 28 децембар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.