header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ракита у акцији Штампај Е-пошта
субота, 25 јануар 2020

 Како би себи и својим подчињеним показао и доказао да је Он алфа и омега Епархије милешевске, од народа непризнати Епископ милешевски Атанасије Ракита повремено, уосталом као и до сада, вуче потезе очајника или боље рећи сумануте делатности.

        Тако је своју "строгост" испољио овога пута на свештеника нововарошког оца Милована Андрића, коме је категорички одбио, да рефундира трошке поставке радијатора централног грејања у стану црквене општине у Новој Вароши, који он користи и на шта свакако има право. Тога је свестан и нововарошког архијерејски намесник који је спреман да му из црквене касе накнадни трошкове, али не сме док владика не одобри.

Тим поводом, јутрос је, како сазнајемо од нашег сталног извоза са Владичиног двора у Пријепољу, избила жестока свађа, при којој је Атанасије звани Ракија у наступу беса, покушао и физички насрнути на оца Милована. Отац Милован је стављен под забрану свештенодејства до даљњег.

Напред речено је само увод у једну много озбиљнију причу, коју је изманипулисао Епископ Ракита. Ради се о продаји велике шумске парцеле која је налази у месту Бучје на путу Прибој Пљевља, у Србији, а у власништву је манастира Света Тројица у Пљевљима. Ту шуму је Атанасије Ракита отуђио за више милионски износ, и по Пријепољу увелико прича, да су те паре, добрим делом завршиле у страначким касама. (Више уопште није тајна да је Ракита један од спонзора странке Чедомира Јовановића, званог Чеда наркоман). Погађате драги верници, да је остатак новца завршио у џеповима супруге Александре и шурак Зорана Јуришић.

Много се међу народом, поготово у Пријепољу, говори о продаји и арчењу епархијске шуме, али највише чуди то што су поједини попови стали у заштиту Атанасија званог Ракија. Ти попови су чак претили појединим верницима да ће их изопшити из цркве и забранити причешћивање. Ради се свештеницима који, иако са сиромашнијих парохија, видљиво располажу са великим сумама новца, па себи и својој деци купују станове по Београду и локале по Пријепољу. Јасно је да их њихов владика, за своју верност, чашћава делом покрадених пара.

Оно чега смо још сведоци, да је актуелни милешевски владика присутан у Пљевљима у литијама за одбрану светињау Црној Гори, па га овако јавно питамо јер се тако чувају светиње и манастирска шума?

Такође, за неповеровати је и његов одлазак код председнице Апелационог суда у Крагујевац и покушај доласка до министра правде РС Неле Кубировић са причом и молбом да се предмет >>Прибојска бања<< укине и врати Првостепеном суду на поновни поступак и ослободи плаћања судских трошкова, јер, ето, његова епархија је сиромашна и они то не могу платити. Који одговор је добио, најбоље зна сам Ракита и његов пратилац у овим посетама будимљанско-никшићки Јоаникије. О самом одговору из Крагујевца и Београда биће говора у једном од наших наредних текстова.

Овим путем позивамо Његову Светост патријарха српског господина Иринеја, чланове Светог архијерејског Синода да дођу у Епархију милешевску, да се формира комисија која ће све ово испитати и да се увере у ове наше наводе, а оцу Миловану Андрићу саветујемо да о овом инциденту обавести Кабинет патријарха и чланове Светог архијерејског Синода.

Народ и поједини свештеници су уз оца Милована, тако да ћемо пратити даљи тог дешавања и о свему извештавати. То што је Атанасије Ракита тешки алкохоличар коме је подхитно потребно лечење, то га неоправдава да се овако понаша. Крајње је време да истина и прљави послови Атанасија званог Ракија и његовог шурака Зорана Јуришића изађу на видело.

Наставиће се...

П.Т.

Последњи пут ажурирано ( субота, 25 јануар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.