header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Римокатолици из 7 земаља протествовали против модернизма немачких бискупа Штампај Е-пошта
недеља, 26 јануар 2020

 130. римокатолика из 7 земаља одржало је у Минхену „тихи молитвени протест“ против модернистичког курса бискупске конференције Немачке.

Руски портал „Седмица.ру“ известио је 23. јануара да је група римокатолика – чланова међународног удружења «Acies ordinata», одржала „тихи молитвени протест“ у центру Минхена.

          У протесту су учествовали Немци, Италијани, Американци, Аустријанци, Бразилци, Канађани и Чилеанци.

Демонстранти су на тај начин изразили забринутост поводом новог курса бискупске конференције Немачке и њеног челника надбискупа Минхена и Фрајзинга Рајнхарда Маркса, који се, по речима учесника акције, разликује од римокатоличког учења о безбрачности свештеника, контрацепцији и хомосексуализму,

Учесници протеста позвали су кардинала Маркса да се покаје због тога што, - по њиховом мишљењу, - води немачку римокатоличку „цркву“ у раскол.

Овај протест је само један у низу сличних догађаја који су одржани. Раније су у Риму одржана још два протеста – 19. фебруара и 28. септембра 2019. године. У току прве акције, њени учесници протествовали су против ћутања Римокатоличке „цркве“ о сексуалним злостављањима од стране свог свештенства.

Поменути немачки кардинал Рајнхард Маркс, раније је предложио да се укине завет свештеника на безбрачност.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 26 јануар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.