header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Издаја: од православне Рускиње до радикалне феминисткиње: Наталија Поклонска и утробно чедоморство
Издаја: од православне Рускиње до радикалне феминисткиње: Наталија Поклонска и утробно чедоморство Штампај Е-пошта
среда, 29 јануар 2020

 Поглед на „православног“ депутата Државне Думе Руске Федерације Наталију Поклонску, која је у новембру прошле године, у емисији радио-станице «Комсомольская правда», иступила са подршком абортусима:

„Забрану абортуса заступају људи, који физиолошки нису у стању да роде дете. То су, углавном, мушкарци. Тело жене припада само њој. Њено здравље припада само њој. А кад се жена одлучи на побачај, она се нечим руководи. Медицинским индикацијама. Жена схвата да неће бити у стању да одхрани своје дете. И она разуме да му она не може много дати. Јер социјални програми код нас не раде. Држава код нас не функционише довољно. А жена ризикује само свој живот. И не можете ограничити жену у медицинском абортусу.“

анти-православни каминг-аут учинила је и извршни секретар комисије Епархијалног савета града Москве (РПЦ МП) за мисионарство и катихезацију Александра Борисова:

„Ја сам схватила у чему је ружноћа теме борбе против абортуса“ – написала је она 25. јануара на свом Фејсбук профилу.

По мишљењу православног катихете и мисионара, активности против абортуса, којих има много међу православнима, изменили су фазе личне одговорности жена и мушкараца и јавних послова.

„У почетку су трудноћа и њени изгледи – лична ствар жене (и мушкарца), али дете које се већ родило је јавна ствар, јер постаје члан друштва у коме је рођено, - пише Борисова.
- И у нормалној ситуацији, друштво не учествује у питању трудноће, већ учествује у животу већ рођеног човека. У стварности је све испало обрнуто. Пролајф – пропаганда приказује зачеће и трудноћу као друштвени феномен, упада ногама у тај процес и почиње да се меша. Али, када се дете роди, друштво одбија одговорност и намеће све лично мајци: кажу, снађи се сама. Твоје дете – твој проблем“.  
        Уместо да се бори за забрану абортуса, секретар епархијске комисије саветује одвођење деце у сиротишта:
>>Као епилог, навешћу један прошлогодишњи разговор са пријатљима. Бездетни брачни пар, обоје око 40 година, православни до даске.
 
Лично добијам позив да потпишем петицију типа „милион потписа против абортуса“.
-*Име*, поздрав“! Реци те ми, зашто Ви *Име* и Ваш муж не усвојите дете? Јер, толико је остављених, сирочади, напуштених, и многа од њих рођена су као резултат неизвршеног абортуса.
- Саша, здраво! Можда и треба, али одлучили смо да је Божија воља да се другачије спасимо, а дете није сам себи циљ.
Ето, то је цела прича! – завршила је свој пост епархијални радник.<<

 

По материјалу са: «Све јереси»

Превод са руског и приређивање: «Борба за веру»

Последњи пут ажурирано ( среда, 29 јануар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.