header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Бескрупулозна хајка црногорског режима
Бескрупулозна хајка црногорског режима Штампај Е-пошта
среда, 29 јануар 2020

 Покренут поступак против учитељице јер је задала дјеци да цртају тробојке

Против учитељице из Основне школе Југославија у Бару, Раде Вишњић, та образовна институција покренула дисциплински поступак јер је ученицима задала да цртају тробојку на часу


Ових дана у Црној Гори организовано се врши хајка црногорског режима, на православни народ који је покренуо акцију оцртавања оронулих зидова бојама заставе  из времена краља Николе. Тако је више десетина грађана широм Црне Горе похапшено убог учествовања у акцији „тробојка“.

Сада је диктатура режима отишла толико далеко је против учитељице из Основне школе Југославија у Бару, Раде Вишњић, та образовна институција покренула дисциплински поступак јер је ученицима задала да цртају тробојку на часу.

Наиме, фотографија је јуче објављена на Фејсбуку, а на њој се виде ученици који у рукама држе нацртане тробојке.

Да је покренут дисциплински поступак против Вишњићеве у изјави за ЦдМ потврдила је директорица ОШ Југославија Биљана Вукмановић.

“У вези са овим случајем одмах су по сазнању предузете мјере из надлежности директора и покренут је дисциплински поступак. Наша школа није мјесто у коме ће се демонстрирати отворено или прикривено политичко дјеловање, већ безбједно и пријатно мјесто за све ђаке”, казала је ЦдМ-у директорица школе Биљана Вукмановић.

Овај репрсивни метод одмах је наишао на осуду многих, па су се на друштвеним мрежама коментарисала следеће.

Кад сам био први или други разред основне школе сјећам се да нам је учитељ у учионицу окачио постер: „Да живимо боље! Мило Ђукановић“. Подијелио заставе ДПС-а једном дијелу ученика, не свима, а богами смо имали задатак да цртамо тробојке све у 16, са све бијелим грбом. Ето, успомене на прву политичку дискриминацију и злоупотребу дјеце. Љепота“, само је један од коменатра корисника друштвених мрежа.

 
 Ово се не санкционише у Црној Гори

Грубач: У Тузима и Плаву писнути нису смјели

И аналитичар Војин Грубач огласио се поводом овог случаја.

„Власт силази с ума од духа и креације! Умјесто да награде учитељицу Раду Вишњић, они се играју “законских основа”?! У Тузима и Плаву писнути нису смјели. Ма хајде! Подршка учитељици и дивној дјеци“, написао је Грубач на свом ФБ профилу.

Подсјетимо, управа Гимназије “25. мај” у Тузима није реаговала када су у школи прославили  пласман фудбалске репрезентације Албаније на ЕУРО 2016, са заставама Албаније и тзв. Косова*.

Потредсједница Демократске народне партије Маја Вукићевић казала је да је овај чин ДПС крајње лицјемеран.

Демократска народна партија осуђује лицемјерно понашање режима, према уцитељици која је подигла и васпитала многе генерације, и то само због тога што се не одриче тробојке која је до само прије 15 година била национална застава. Лицемјерно, јер се не сјећамо да су тако реаговали на трбушни плес и турске и санџачке заставе које су се вијориле у Рожајама на отварању вртића све пред очима министра Шеховица, не сјећамо се да је он због тога трпио било какве последице„, написала је она на свом ФБ профилу.

 
Ученици школе у Тузима

Тробојка не може, турски плес може

Подјетићемо се случаја у Основној школи Октоих поводом 23. априла, Дана турског националног суверинитета и Дана дјетета гдје је управа школе организовала школску приредбу, гдје су дјеца чак изводила трбушни плес!

Лицемјерству и двоструким аршинима поборницима монтенегринске културе смета тробојка али им не смета смета трбушни плес дјевојчица пред турском публиком.

Питање за исте, ако тробојка краља Николе није дио црногорске културне и историјске баштине, да ли исто важи и за трбушни плес или важи селективно правило, прихватимо све туђе осим ако долази из правца Србије?!

Како су хапшења љубитеља тробојки постала учестала ових дана, питамо се и да ли ће се ова дјеца, која су поносно држала цртеже тробојки, бити приведена на информативни тазговор?!

 

Извор: www.in4s.net

Последњи пут ажурирано ( среда, 29 јануар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.