header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow У току је рушење кључних елемената римокатоличке квази „цркве“ - жене "служиле" мису
У току је рушење кључних елемената римокатоличке квази „цркве“ - жене "служиле" мису Штампај Е-пошта
понедељак, 03 фебруар 2020

 Кардинал Велки о немачком синоду: „Обистинила су се најгора страховања"

Кардинал Рајнер Марија Велки из Келна изјавио је за Die-Tagespost.de да Немачки синодални пут, који је одржан у Франкфурту (од четвртка до суботе), предлаже увођење „квази – протестантског начина управљања“.

         „Сва најгора страховања су се обистинила“. Велки је додао да за време синода свети стубови римокатоличке цркве „нису имали никакав значај“, и замењени су протестантским приступом разумевању и управљању црквом.

По мишљењу Велкија: „Биће нам све теже да пронађемо елементе који представљају католичку цркву“. Он је уверен да је у току активан рад на уништавању јерархијске структуре цркве.

Бискупи су седели у клупама, а жене су "служиле" псеудомису;
На томе раде и српски новотарци

Велки је критиковао чињеницу да су јутарњу мису, која је одржана у суботу у Франкфурту, обављале углавном жене, „упркос присуству бискупа и свештеника“.

 

Извор: „Глориа Тв“

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 04 фебруар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.