header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ко с ђаволом тикве сади, о главу му се лупају! Штампај Е-пошта
четвртак, 06 фебруар 2020
          На крају свога вишедневног боравка у Вашингтону, у духу миротворства Светога оца и првоучитеља  нашега Саве, који је у тешка времена латинског поробљавања Балкана походио и пријатеље и непријатеље своје земље, и православне и инославне,  очински настојећи да их приволи мирним рјешењима свих несугласица и сукоба, изасланици Епископског савјета Српске Православне Цркве у Црној Гори, Његово Преосвештенство, епископ диоклијски, г. Методије, и протојереј-ставрофор Радомир Никчевић, састали су се са представницима канцеларије госпође Чели Пингри, чланице Конгреса, која обавља функцију копредседавајућег тзв. „црногорског кокуса“ у Конгресу САД.

„Кокусима“ се у Конгресу САД називају удружења његових чланова који се окупљају по основу заједничког мишљења, заједничких ставова и начела у вези са одређеном проблематиком, у овом случају у вези са проблематиком државе Црне Горе. Током састанка изасланство Епископског савјета упознало је са жаљењем канцеларију гђе Пингри са чињеницама угрожености људских права и озакоњеног прогона Српске Православне Цркве у Црној Гори.

Сама гђа Пингри се у току дана срела са предсједником Скупштине Црне Горе, Иваном Брајовићем, који је искористио позив за традиционални „Молитвени доручак“, да се у Вашингтону нађе пар дана раније, довољно да се обавијести о томе шта је изасланство Епископског савјета Српске Православне Цркве у Црној Гори ових дана овдје радило. 

Упркос свим  његовим покушајима да у својим сусретима и са другим америчким државним службеницима порекне недобронамјерност многих досадашњих, а прије свега ових посљедњих законодавних потеза црногорске државе према Српској Православној Цркви и њеним Епархијама у Црној Гори, гђа Пингри изразила је јасно своју личну забринутост и, подсјећајући да су за Конгрес САД људска права и њихово поштовање ствар од суштинског значаја, истакла да ће она сама темељно размотрити тамошње стање људских права и надзирати њихову заштиту.

 

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Последњи пут ажурирано ( петак, 07 фебруар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.