header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Писмо верника и теолога из Италије или ко је "Султан Италије"
Писмо верника и теолога из Италије или ко је "Султан Италије" Штампај Е-пошта
субота, 08 фебруар 2020

 Поштовани уредници сајта "Борба за веру",

Ваша објава текста Tаблоида  о пензионисаним-љубимцима патријарха Иринеја, свештеницима из Архиепископије београдско-карловачке, проширује се и изван њених канонских граница. За новац као једини рецепт своју заштиту увек добију на истој адреси и тиме одржавају своју моћ у нашој помесној Цркви.

           У СПЦО и Храму Св. Спиридона у Трсту,  једној од најбогатијих црквених општина  столује преко тридесет година крстоносни прота Рашко Радовић. Код наших верника у Италији и међу  свештенством због неограничене моћи прота је  добио надимак „СУЛТАН ИТАЛИЈЕ“.
 
 
        Само његово презиме говори  од  које је вреже и како се нашао на овом локалитету, да преко три деценије парохијиски  опслужује сам око сто хиљада Православних Срба у Италији. У велелепном   Храму Св. Спиридона у Трсту који недељом и празницима сабира на св. Литургији неколико стотина православних верника, прота Рашко Радовић као италијански пензионер  једини је парох и старешина  Храма. У својој парохијској служби преко двадесет година опслуживао је   парохије целе Иатлије:парохија- Трста ; парохија- Рим ;парохија- Вићенца (преко тридесетхиљада Срба); парохија- Милано ; парохија- Удине ,  и други градови повремено где успе да стигне.
 
          Како су га сустигле године старости и није у најбољој физичкој и здраственој могућности да путује поред главне базе у Трсту задржао је парохију у вечном граду Риму. У  граду Риму и околини живи око десет хиљада нашег народа и има десетак студената посдипломских студија теологије, међу њима неки су ожењени, свршени богослови и теолози и егзистенцију  својих породица  остварују као конобари физикалци.

  

Аутори текста: верници и незбринути теолози СПЦ у Италији.

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 08 фебруар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.