header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миро Рајлић: Плодови "братског " екуменизма Штампај Е-пошта
субота, 29 фебруар 2020
       Римска курија и католичка црква су на просторима Војне крајине 100 година чекали прилику и тражили начин како да Србима доведеним на просторе око Купе и Жумберка да бране крањску и хрватску властелу од Турака да их преведу у католичку вјеру,тој хајци и покатоличавању Срба су се придружиле и власти Аустроугарске са Маријом Терезијом.

Чак су и измислили некакову Крижевачку епархију и гркокатоличку цркву осмислили, дозволили жупницима да се жене, носе браде, оставили им и наш календар, којег су касније полако одузели. Све могуће су радили да би тај део нашег народа од Србије и наше Цркве одвојили. И нису успјели до краја. Јер пишем о оном што видим и осјећам. Још Српство и Православље на Жумберку тиња и уз мало нашег труда и жеље и воље, дало би се много учинити да се Светосавска химна поново чује на Жумберку.

Али има један други проблем.

Екуменисти и новотарци међу нашим епископима и свештеницима.

Ето побунише се против њих у манастиру Раковици, обични људи и вјерници Светосавци.

У нашој митрополији Загребачко љубљанској се чини исто. Причешћивање сваке недеље без Поста и Исповедања и бројне друге новотарије. Појединци се све гласније буне али нико их не чује. Докле? Митрополит објави књигу о јавној љубави са Загребом (где баш Загреб?), рашчини свештеника који открије крађу више стотина хиљада еура нашег новца.

Задњи пут написа да је за прославу у Витању, наводно Светосавској академији посвећену Михајлу Пупину и његовом залагању за словеначку границу и останку Бледа у Словенији након Првог свјетског рата (какве везе има наш Свет Сава са словеначком границом то вјероватно само митрополит Порфирије зна и ментори из мјешаних бракова који га окружују под будним оком словеначких фратара), потрошено десетине хиљада еура, што црквених а што државних (Србија).

Помпозно је најављивано у медијима да ће поред српске телевизије Академија бити приказана и на словеначкој телевизији. И била је заиста али смо опет доживјели шамар од браће екумениста.

Наиме говор митрополитов је у цјелини изостављен. Како је неко из наших редова могао и да замисли да ће мудри Словенци католици дозволити да им Православни митрополит (макар и Порфирије) доказује и објашњава да су Срби, па макар и Михајло Путин заслужни за стварање словеначке државе?

И онда још један бисер из новотарске радионице наших врлих екумениста.

У просторијама које су нам католици посудили да вршимо своје вјерске обреде појавила се књижица ла латиничном писму и словеначком језику, штампана благословом нашег митрополита PRAVOSLAVNI MOLITVENIK ZA OTROKE.

Не знам коме је намењен? Нашој српској дјецу у Словенији свакако није јер она знају српски и ћирилицу (који смо то ми Срби ако нисмо своју дјецу то научили?)

Да није неко мислио да поћињемо младе Словенце покрштавати и преводити у нашу Вјеру?

Или оно треће договорено и смишљено у екуменско-новотарским тајним одајама?

Најпре језик им одузети, писмо, Светог Саву, полако их припремати за нови календар. И за пут у Рим.

Довољно написа за паметне. Прекидам, јер у близини се мујезин чује, зове своје на арапском на "молитву". Само своје и на арапском.

 

Миро Рајлић, Ново Место


 
 
Последњи пут ажурирано ( субота, 29 фебруар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.