header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Вукман Чејовић: Како ће језуити злоупотребити посету митрополита Онуфрија Црној Гори Штампај Е-пошта
петак, 28 фебруар 2020

 Дана 29. фебруара у посјету Црној Гори долази поглавар Украјинске Цркве (Московска Патријаршија) владика Онуфриј. Митрополит Амфилохије позива Онуфрија, мада је прије не дуго времена саслуживао са украјинским јеретицима, којима је констатинопољска масонска ложа дала аутокефалност, што је канонски, таман као да им је ту аутокефалност дао Далај Лама.

          Зашто је језуита Амфилохије позвао Орнуфија?

1. Да би подигао себи рејтинг, јер је владика Онуфриј познат као ревносни борац за православље, мада је и даље члан светског савеза цркава у којем обитавају све демонске јереси, које је ђаво измислио.

2. Да би србском народу у Црној Гори дао примјер, како једна Црква може бити у заједници са Москвом (или Београдом) а де факто потпуно независна, да има свој свети Синод и тако даље.

Поређење овдје није умјесно, јер Украјина има 50 милиона људи а Црна Гора свега 600.000. Такође, Онуфрије није трабант констатинопољских масона, као што је то Амфилохије и његово окружење.

3. Али, ево ријечи Гојка Перовића, из којих се тачно види, разлог посјете владике Онуфрија:

"Други значај Онуфријеве посјете Црној Гори је свједочанство непобједивости благословеног Божијег поретка, у односу на све земаљске политичке сплетке. Православна Црква у Украјини, насљедница древне Кијевске митрополије, а потом и тзв. Кијевског егзархата РПЦ, постоји, као саставни дио Московске патријаршије - под овим именом Украјинска Православна Црква - ево већ три деценије. Аутономија коју она има у односу на Москву, спада у примјере најшире могуће аутономије у цијелом православљу. УПЦ има свој Синод, свога поглавара кога сама бира и та Црква дјелује искључиво унутар граница државе Украјине. Њене везе са Руском Православном Црквом јесу чврсте и јасне, али су, у административном смислу, малобројне."

4. После ове посјете, логично ће бити, да ће "експертски тим Риста Радовића", који већ преговарају са комунистима из владе, моћи лакше да протуре потпуно исту "конструкцију", коју има Црква у Украјини, с том разликом, што ова "конструкција" у Украјини има неког смисла, јер је то огромна земља са много православних вјерника, док ће у Црној Гори таква консрукција бити фатална за србски народ и нашу Цркву, јер ће овдје, после одређеног времена, та конструкција водити директно у унију са Ватиканом.

5. За очекивати је да ће се на овом великом и историјском скупуи носити огромни транспаренти на којима ће писати "сви сложно уз нашега ДЈЕДА, грађани Доњија Кокота", наравно уз Доње Кокоте, биће ту још другија мјеста, али биће тих огромних постера, колико год хоћете.

И наравно, провокатори из Ристове обавештајне службе ће започети, а стотине хиљада вјерника ће прихватити и пјеваће химну Секуле Дрљевића.

Биће то величанствени скуп, којим ће се трасирати пут за стварање црногорске аутокефалне Цркве, па за скорију посјету римскога папе Црној Гори, и коначно за постепено брисање србског националног идентитета, јер неће процћи ни тридесет година, а број оних који ће се декларисати као Срби биће барем преполовљен.

Да не говоримо о томе, како ће лукави језуита са Цетиња сав србски народ у Црној Гори, примјети на олтар римскоме папи и ђаволу.

Последњи пут ажурирано ( петак, 28 фебруар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.