header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Ванредно саопштење за јавност „Борбе за веру“
Уредништво: Ванредно саопштење за јавност „Борбе за веру“ Штампај Е-пошта
недеља, 15 март 2020

 У 18 часова председник Србије господин Александар Вучић треба да се састане са патријархом Иринејем. У питању је, по свему судећи, увођење ванредног стања у земљи. Сматрамо да врх Београдске патријаршије треба да подржи профалактичке и хигијенске здравствене мере власти, али да се нипошто и ни по коју цену не сме допустити и пристати на ограничавање слободе изражавања верских осећања на богослужењима у храмовима, а потогово се не сме спречавати Свето Причешће, у коме је, по темељном веровању православних хришћана, извор сваког телесног и духовног здравља и спасења.

          Јер, по речима Бога Који је постао човек, Господа нашега Исуса Христа,
„Ја сам хлеб живи који сиђе с неба; који једе од овог хлеба живеће вавек; и хлеб који ћу ја дати тело је моје, које ћу дати за живот света”, и
 
„Заиста, заиста вам кажем: ако не једете тело Сина човечијег и не пијете крв Његову, нећете имати живот у себи, и
 
Који једе моје тело и пије моју крв има живот вечни, и ја ћу га васкрснути у последњи дан…“, и
 
„Који једе моје тело и пије моју крв стоји у мени и ја у њему“
 
(Јн. 6: 51, 53, 54,56).

Уколико се, међутим, тако нешто догоди, и врх Беградске патријаршије под притиском световних установа и секуларног начина мишљења пристане на одрицање од Светог Причешћа и ограничавање молитвеног живота верника, везаног за слободну посету храмовима и учешће у богослужбеном животу Цркве, верници Српске Православне Цркве ће то третирати као директан напад на темеље неодузимљивих верских слобода и све негативне и штетне последице у том случају сносиће врх Београдске патријаршије.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 16 март 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.