header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow Ево зашто се праве пандемије - пут ка жигу Звери - печату Антихриста
Ево зашто се праве пандемије - пут ка жигу Звери - печату Антихриста Штампај Е-пошта
недеља, 15 март 2020

 Рано откривање вируса у будућности: Научници развијају чип који ће се уграђивати под кожу

Да ли ћемо у будућности моћи да знамо да ли смо носиоци вируса и пре него што се појаве симптоми?

Једна од главних брига око коронавируса јесте његов период инкубације - особа је у могућности да се креће слободно, ширећи вирус око себе чак до две недеље и не знајући да је његов организам "расадник" вируса.


Али, шта ако би особа могла да зна да је болесна пре првих симптома болести?

Компанија, која се бави развојем биолошких решења у области технологије - биотек - Профуса, објавила је да ДАРПА финансира њихову студију у којој ће бити испитано колико успешно нови био-сензор тј. чип уграђен под кожу може да детектује грип и пре, него што се он појави. Тренутно, овај систем би могао да буде тестиран и приликом праћења и превенције тј. раног одређивања корона вируса.

У будућности чип уграђен под кожу могао би да спречи епидемије и пандемије вируса и других обољења, која су попут грипа и коронавируса.

Наводно, чип, осим мерења параметара здравља не шаље и не прима никакве друге информације и комуницира искључиво са телефоном са којим је повезан. Биочип је заснован на мерењу нивоа кисеоника у различитим ткивима под кожом, промене количине кисеоника у ткивима могле би бити индикатор болести пре, него што особа и сама зна да је болесна, односно осећа било какве симптоме. Студија би требало да докаже ове могућности и да развије алгоритме система за рано откривање промена, који су у стању да биолошке промене унутар тела носиоца сензора преведу у превентивну здравствену заштиту.

Непрофитна организација РТИ Интернатионал заједно са Дјук универзитетом и Империјалним колеџом Лондон, учествује у овом истраживању, које финансира ДАРПА - агенција Министарства одбране САД одговорна за развој нових технологија за војску Сједињених Америчких Држава, какве су сам интернет, ГПС, АИ и многе друге.

Према објави сајта Масхабле биосензор није толико страшан, колико то можда звучи - не одаје никакве медицинске информације о носиоцу нити одашиље или прима било какве друге податке.

Већ сад постоје добровољци, који зарад истраживања коронавируса, за шта је овај нови биочип идеалан, желе да им чип буде уграђен испод коже.

 

Извор: "Мондо"

Последњи пут ажурирано ( недеља, 15 март 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 62 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.