header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Радованче Селић: Нови Нерони и прогон православних Срба Штампај Е-пошта
петак, 27 март 2020

 ШТА ЈЕ ОВДЕ СМЕШНО ТО ЈЕСТ, ДА ЛИ ЈЕ ОВО НЕОНАЦИСТИЧКИ ИСПАД ДОКТОРА КОНА

Сваком православном Србину јасно да је под изговором заштите од ширења коронавируса у Србији тече прогон верника Српске Православне Цркве, као и отворени напад на нашу Цркву од стране разноразних секташких, сатанистичких и содимитских лобија.

Сви који мрзе Православље, користе ванредно стање у земљи за подривање наше вере и рушење наше Цркве.

Један од оних који се у томе истиче је Предраг Кон. Ко је тај човек, „Борба за веру“ је писала пре неколико дана (овде:).

 Кон је, да подсетим, недавно тражио од СПЦ и патријарха да свештенству и верницима дају јасно упутство по питању причешћа, и дрско себи дао за право да коментарише како у Руској Православној Цркви постоје неки покушаји да се кашичица утапа у алкохол, али Кону ни то није довољно, већ каже да је „неоупоредиво боље без ичега“. Кон би, дакле, да се Свето Причешће укине. У том грму лежи зец! Као припаднику јеврејске заједнице, разумљиво је да њему Свето Причешће не значи ништа.

 Да, сваком слузи сатане смета Свето Причешће, јер зна разорну силу Светог Причешћа за силе зла и његову лековиту моћ за оне који му са вером, љубављу и страхом Божијим приступају.

У свом 157. Мисионарском писму (овде:), под насловом „О три страха демонска“, Свети Владика Николај наводи случај из живота Светог Јована Вострског. „Једном кад је овај блажени Јован стајао на молитви отвори му се духовни вид, и он угледа демоне. Нити су се смели приближити човеку Божијем нити су се хтели далеко од њега удаљити. Видећи их обузете страхом упита их Јован, од чега се они највише плаше? Одговоре демони: од три ствари, од онога што ви хришћани носите о врату, од онога чиме се мијете у Цркви, и од онога што једете у Цркви. – Опет упита човек Божији: а од овога трога чега се највише плашите? Одговоре му грађани пакла: од онога што једете у Цркви.

Кон је сада направио и један неонацистички испад (овде:), тако што се изругивао побијеним логорашима у логору Старо Сајмиште, у коме је убијено, умрло од глади или болести више од 10.000 људи, највећим бројем Срба, али и Јевреја и Рома.

После антиправославних и неонацистичких испада једног од главних лекара задужених од стране државе за борбу против коронавируса, православни Срби тешко могу да остану равнодушни и не осете зебњу и страх пред оним што им Кон и њему слични желе и припремају, а што им ванредно стање у земљи омогућава.

         Срби и Јевреји (који су себе, пре рата, звали Срби Мојсијеве вере, и који су живели као патриоти ове земље) поделили су страдања од оних који су се бавили „расном хигијеном“, хтели да побију Словене, Јевреје и Роме као „ниже расе“ и имали Менгелеа, који је – не заборавимо – био доктор! Зар су они заслужили подсмех, и то у ове дане?

         Да постоји држава, овакви типови би били у озбиљној изолацији, а не на телевизији, да својим идиотизмима загађују јавни простор. Али, авај, ми смо само територија, којом се влада са стране.

          Будимо зато мудри и молимо се Богу да нас избави не само од вируса, него и од оних који служе вирусу над вирусима, оцу сваке лажи, исмевачу и човекоубици који жели да свет стави под власт антихриста.

Последњи пут ажурирано ( субота, 28 март 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.